Reisifirmad toovad Sharm el-Sheikhist puhkajad tagasi

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sharm el-Sheikh.
Sharm el-Sheikh. Foto: Erik Rosenthal («Postimees»)

Novatours ja Tez Tour tõi eile õhtul Egiptuse kuurortist Sharm el-Sheikhist tagasi osa puhkajaid, kes jõudsid Tallinna lennujaama umbes 2-3 ajal öösel.

Novatoursi tegevjuht ja juhatuse liige Andree Uustal ütles Tarbija24-le, et üks lend on plaanipärane, teine erakorraline. Plaanipärane lend jõudis Tallinnasse eile kella kaheksa ajal õhtul.

Teise lennuki saatsid Novatours ja Tez Tour välja ühiselt ning see jõudis Tallinnasse umbes 2-3 paiku öösel.

Uustali sõnul kaasneb sellega neile suur kulu, kuid kõige tähtsam on siiski reisijate turvalisus. «Reisijate ohutus on meie jaoks prioriteet number üks,» märkis ta. «Oleme aastaid teinud koostööd välisministeeriumi ja tarbijakaitseametiga ning kui ikka välisministeerium avaldas ohuhoiatuse, siis aktsepteerime seda.»

Uustali sõnul on neil kogemus varasemast olemas. «Katsume klientide jaoks seda võimalikult pehmelt teha,» sõnas ta. «Turvalisus on antud juhul tähtsam, kui pooleli jäänud puhkus.»

Mehe sõnul on inimesed olnud siiani üldiselt mõistvad, kuid eks ole ka nördinuid. «Samas tehakse juba uusi broneeringuid. Pühapäevaks panime ühe lisareisi Türki.»

Uustali sõnul tahavad nad nädala lõpuks tagasi tuua kõik puhkajad Egiptuse kuurortidest Sharm el-Sheikhist ja Hurghadast. Täna saabub Sharm el-Sheikhist koju umbes 180 inimest. Ligi 300 puhkajat jääb veel Egiptusesse.

Novatours ja Tez Tour tühistavad kõik lõppeva talvehooaja Egiptuse reisid. Novatours ütleb üles pakettreisilepingud, mille raames pidid väljuma 5., 7. ja 12. aprilli lennud Hurghadasse ning 6., 13., ja 20. aprilli lennud Sharm el-Sheikhi.

Reisijatel, kelle eelpool nimetatud väljumistel on pakettreisleping üles öeldud, on võimalus kuni 14. aprillini valida asendusena endale meelepärane reis teiste Novatoursi suvesihtkohtade vahel. Uue ehk asendusreisi valimisel tuleb arvestada, et juhul, kui  juba makstud summa ei kata reisi maksumust, tuleb reisijal tasuda hinnavahe.

Reisijatel, kes ei soovi valida asendusreisi, tuleb tasuda Novatoursile seoses viimase poolt tehtud kulutustega võrdset hüvitist summas 60 eurot reisija kohta.

Tez Tour pakub ajavahemikul 5.-20. aprill ärajäävate Egiptuse reiside asemel võimalust valida uus Tez Touri reis. Asenduseks pakutakse 6. aprillil toimuvat reisi Türki. Need, kes loobuvad Tez Touri asendusreisist, peavad firmale tasuma 60 eurot reisija kohta. Oma otsusest tuleb teatada hiljemalt 14. aprillil.

Kui reisifirmad Novatours ja Tez Tour tühistasid seoses välisministeeriumi ohuhoiatusega kõik reisid Egiptusesse, siis GoAdventure saatis täna pärastlõunal reisijad Hurghadasse.

Välisministeerium teatas eile, et soovitab seoses suurenenud julgeolekuohuga Egiptuses vältida igasugust reisimist Egiptusesse, sealhulgas turismikuurortidesse Hurghadasse ja Sharm el Sheikhi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles