Novatours tühistab kõik aprilli Egiptuse väljumised

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sharm el-Sheikhi rand.
Sharm el-Sheikhi rand. Foto: SCANPIX

Välisministeerium teatas, et reisimine Egiptuse kuurortidesse ei ole enam turvaline, mistõttu tühistab reisikorraldaja Novatours kõik aprillis väljuvad Egiptuse reisid. Samalaadsed arutelud toimuvad hetkel ka GoAdventure’i ja TezTouri kontoritest.

«Reisijate ohutus on Novatoursi prioriteet number üks, oma sammudes lähtume just sellest prioriteedist ning jälgime välisministeeriumi soovitusi ja korraldusi,» ütles Novatoursi tegevjuht ja juhatuse liige Andree Uustal. Sellest tulenevalt tühistab reisikorraldaja Novatours kõik lõppeva talvehooaja Egiptuse reisid. 

Novatours ütleb üles pakettreisilepingud, mille raames pidid väljuma 5., 7. ja 12. aprilli lennud Hurghadasse ning 6., 13., ja 20. aprilli lennud Sharm El Sheiki.

Olukorras, kus riik leiab, et reisijate ohutust ei ole võimalik tagada, peab Novatours reisiteenuste osutamist võimatuks ning ütleb pakettreisilepingud üles seoses vääramatu jõu ilmnemisega.

Uustali sõnul tuuakse hetkel Sharm el Sheikhis ja Hurghadas olevad kliendid tagasi esimesel võimalusel.

Novatours teatab, et reisijatel, kelle eelpool nimetatud väljumistel on pakettreisleping üles öeldud, on võimalus kuni 14. aprillini valida asendusena endale meelepärane reis teiste Novatoursi suvesihtkohtade vahel. Uue ehk asendusreisi valimisel tuleb arvestada, et juhul, kui  juba makstud summa ei kata reisi maksumust, tuleb reisijal tasuda hinnavahe.

Reisijatel, kes ei soovi valida asendusreisi, tuleb tasuda Novatoursile seoses viimase poolt tehtud kulutustega võrdset hüvitist summas 60 eurot reisija kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles