Selgusid kümme maailma parimat lennujaama

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Changi lennujaam.
Changi lennujaam. Foto: Lystseva Marina/Itar Tass

Lennutranspordi uuringutele spetsialiseerunud Briti portaal Skytrax avaldas edetabeli maailma parematest lennujaamadest.

Ligi 13 miljoni lennureisija arvamuse põhjal tunnistas Skytrax taas kõige paremaks Singapuri Changi lennujaama, vahendab Business Insider. Ka 2012. aastal leidsid maailma lennureisijad, et Changi lennujaam on seda tiitlit väärt. Teise koha sai Seouli Incheoni lennujaam.

Skytraxi maailma suurimas uuringus World Airline Awards osalesid vastajad 110 riigist. Parimad valiti 410 lennujaama seast. Valimisel arvestati näiteks teenindust, ostuvõimalusi ja turvalisust.

Parimate lennujaamade edetabelis olulisi muudatusi võrreldes 2013. aastaga ei ole.

Maailma parimad lennujaamad 2014 on järgmised:

1. Singapuri Changi lennujaam

2. Incheoni rahvusvaheline lennujaam

3. Müncheni lennujaam

4. Hong Kongi rahvusvaheline lennujaam

5. Amsterdami Schipholi lennujaam

6. Tokyo Haneda lennujaam

7. Pekingi Capitali rahvusvaheline lennujaam

8. Zürichi lennujaam

9. Vancouveri rahvusvaheline lennujaam

10. Londoni Heathrow lennujaam

Changi lennujaam teenindab aastas umbes 46 miljonit reisijat. Lennujaam pakub reisijatele võimalust nautida rohkelt rohelust. Lisaks saab sulistada basseinis ja uudistada uhkes liblikate pargis. Lennujaamas sees on kinod ja spaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles