Estravel hüvitas Top Toursi reisi 440 inimesele

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estravel turismimessil.
Estravel turismimessil. Foto: Peeter Langovits

Eesti suurim reisibüroo Estravel hüvitas Top Toursi ärajäänud reisi kokku 440 inimesele, kes valdavalt valisid mõne teise reisikorraldaja asendusreisi.


387 inimest, kelle reisi eest polnud Estravel veel raha Top Toursile edasi kandnud, said seadusjärgselt võimaluse valida, kas võtta asendusreis või saada kogu ettemakstud raha tagasi.

53 inimesele, kelle reisi eest oli Estravel juba Top Toursile raha üle kandnud ehk kes pidid sõitma kohe või paari päeva jooksul, pakuti võimalust võtta Estraveli kulul asendusreis. Kokku ulatus Estraveli kahju 53 reisi hüvitamise eest ligi 400 000 kroonini.

Estraveli tegevjuht Anne Samlik märkis tänases Postimehes väiksemate reisibüroode raskustest rääkivat artiklit kommenteerides, et seadus ei pane ühelegi reisibüroole kohustust sellises olukorras reiside hüvitamiseks ja see on iga reisibüroo enda otsustada, kas ja mis tingimustel on võimalik oma klientidele vastu tulla.

«Estraveli tänane finantsseis lubas meil sellist otsust vastu võtta ja oleme oma klientidelt saanud väga positiivset tagasisidet,» märkis Samlik.

Estraveli klientidest ligi 70 protsenti otsustas valida hüvituseks asendusreisi. Kõige populaarsemad sihtkohad olid Türgi ja Kreeta.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles