Tallinna Konverentsid pakub ebaseaduslikult pakettreise

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkus.
Puhkus. Foto: Panther Media / Scanpix

Tarbijakaitseamet leidis esmaspäeval järelevalve käigus, et Tallinna Konverentsid OÜ pakub koolitusreise omamata majandustegevuse registris registreeringut reisiettevõtjana tegutsemiseks.

Samuti pole ettevõttel pakettreiside korraldamiseks kohustuslikku tagatist. Nendel põhjustel ei ole firma tarbijate jaoks usaldusväärne.

Tallinna Konverentsid pakub pakettreise turismi- ja võlaõigusseaduse tähenduses. Seaduse järgi on reisiettevõtja tegevus lubatud vaid juhul, kui firmal on olemas registreering ja kohustuslik tagatis. Viimane on väga oluline komponent tarbijate majandushuvide kaitsel, sest tagatisest makstakse firma maksejõuetuse korral näiteks reisist ilma jäänud tarbijatele välja ettemaksud, organiseeritakse reisijad tagasi reisi lähtepunkti ning hüvitatakse majutus kuni reisi lähtepunkti naasmiseni.

Kuna Tallinna Konverentsid pakub koolituse eesmärgil pakettreise (näiteks USAsse ja Rhodosele) ilma vajaliku registreeringu ja tagatiseta, alustas tarbijakaitseamet firma suhtes haldusmenetlust ja tegi ettekirjutuse seadusevastase tegevuse peatamiseks.

Tarbijakaitseamet tuletab selle juhtumiga seoses inimestele meelde, et enne koolitusfirma valikut ja reisi ostmist tuleb kindlasti kontrollida, kas ettevõttel on olemas registreering ja tagatis. Mõlemat saab kontrollida majandustegevuse registrist.

«Kui tarbija soovib osta koolitusfirmalt reisi, siis tuleb kindlasti uurida, kas reisi korraldab ettevõte ise või teeb seda mõni registreeringuga reisikorraldaja. Kindlasti tasub otsida ettevõtte kohta infot ka erinevatest blogidest ja foorumitest,» lisas amet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles