Saksamaal rajatakse nudistide matkaradu

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saksamaal on mitmeid erilisi matkaradu, mis on mõeldud just neile, kes riideid kanda ei armasta.

Esimene ametlik selline matkarada avati 2010. aasta mais Sachsen-Anhalti liidumaal Wippertalis, kirjutab Bild. Rada on 18 km pikk ja piinlike olukordade vältimiseks on see varustatud siltidega «Kui sa ei soovi alasti inimesi näha, siis ära mine edasi».

Järgmine ametlik matkarada asub u 50 km kaugusel Hamburgist ja alates 2012. aastast saab läbida 10 km rada. Raja alg- ja lõpp-punkt asub Weseli lähistel parkmetsas. Algselt oli rada 16 km pikk, kuid seda tuli lühendada, kuna osa sellest sattus looduskaitsealale. Aadama ülikonnas matkajatest teavitab vaid silt alguspunktis, hiljem vastav märgistus puudub.

Kolmas selline matkarada rajatakse Brandenburgi liidumaale Trebbini. Eelmisel suvel käis 50 inimest seda testimas. Esialgne marsruut ei sobinud, sest seal oli liiga palju elanikke ja looduskaitseala külastajaid. Nüüd kaalutakse kahe variandi vahel. Rada peaks avatama 2015.

Saksamaal on kindlad reeglid selliste radade rajamiseks – need peavad olema siltidega varustatud, olema teedest eemal ning nõutav on parkimisplats, kus riidest lahti võtta ja riidesse panna.
Mujal Saksamaal, nagu ka paljudes teistes Euroopa riikides, on alasti matkamine keelatud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles