Lastega pered ei pelga koolivaheajal Egiptusesse sõita

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli politseinikud Egiptusesse viival piiriületuskohal Tabas. Teisel pool piiri lendas seal õhku turiste sõidutanud buss.
Iisraeli politseinikud Egiptusesse viival piiriületuskohal Tabas. Teisel pool piiri lendas seal õhku turiste sõidutanud buss. Foto: SCANPIX

Ehkki mõned riigid ei soovita oma elanikel isegi Sharm el-Sheikhi sõita ning ka välisministeerium teatab kodulehel, et Egiptuse teatud piirkondi tuleb võimalusel vältida, pole keegi turismifirmade kinnitusel viimasel ajal reisist loobunud. Ära on jäänud vaid Niiluse kruiis.

Välisministeerium soovitab ohutuse eesmärgil vältida võimalusel reisimist Egiptusesse riigis aset leidva ebastabiilse julgeolekuolukorra tõttu. Paljud on kevadiseks koolivaheajaks plaaninud aga Egiptusesse sõita.

Ministeeriumi hoiatus ei kehti siiski kuurortide kohta. Muudes Egiptuse osades, sealhulgas turismikuurortidest väljaspool asuvate vaatamisväärsuste läheduses, ei pruugi väliskodanike julgeolek olla tagatud.

Senini on rünnakud olnud suunatud eelkõige Egiptuse julgeolekujõudude vastu Kairos ja Niiluse Delta piirkonnas. 16. veebruaril tabas pommiplahvatus turismibussi Lõuna-Siinail Iisraeli piiri vahetus läheduses asuvas Taba linnas.

«Juba talvehooaja algul oli näha, et huvi Egiptusesse reisimise vastu on vähenenud,» nentis Carlson Wagonlit Travel turundusjuht Hiie Aru.

Niiluse kruiis tühistati

CWT kliendid, kes siiski on otsustanud Egiptuse kasuks, ei ole oma reise siiski tühistanud ega soovinud Egiptust mõne teise sihtkoha vastu vahetada. «Tühistamisele läks vaid Niiluse kruiis, aga seda reisikorraldaja initsiatiivil, kes Niiluse kruiisi oma programmist maha võttis.  Reisijatele pakuti alternatiivina võimalust sõita päikesepuhkusele  Marokosse ja see variant kõigile ka sobis,» kinnitas Hiie Aru.

Estraveli turundus- ja kommunikatsioonidirektor Janika Ritson kinnitas, et ka Estraveli kliendid pole soovinud reise ümber vahetada. «Kui selline vajadus peaks tekkima, siis on muutmine ja tühistamine võimalik tavapärastel tingimustel, mis sõltuvad konkreetse reisikorraldaja valikust,» kinnitas Ritson.

«Hoiame olukorral pidevalt silma peal ja anname oma klientidele soovitusi välisministeeriumi infost lähtudes. Välisministeerium soovitab vältida reisimist teatud Egiptuse piirkondadesse, mille hulka Eestist algavate puhkusereiside sihtkohad Hurghada ja Sharm el Sheikh ei kuulu. Kindlasti soovitame Egiptusesse sõitvatel klientidel olla tavapärasest ettevaatlikum ja kuurortide piirkonnast mitte lahkuda,» lisas ta.

Reisijatel soovitatakse säilitada äärmist ettevaatlikkust, kohapeal juhinduda võimalikult täpselt kohalike ametivõimude juhistest. Risk uuteks suuremastaabilisteks rahvarahutusteks Egiptuses lähiperioodil on vähenenud, küll on aga kasvanud terrorismioht. Ministeerium soovitab vältida maismaad mööda reisimist suurlinnade vahel ja vältida täielikult Põhja-Siinaid ning Iisraeliga piirnevaid alasid.

Kindlasti tuleb ka enne reisile asumist konsulteerida kindlustusfirmaga reisikindlustuse osas, sest võimalike rahutuste levimisel ei pruugi kindlustuskate enam kehtida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles