Eesti kodanikud saavad viisavabalt reisida 120 riiki

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkajad Costa Rical.
Puhkajad Costa Rical. Foto: SCANPIX

Eesti kodakondsus annab õiguse viisavabalt siseneda 120 riiki maailmas.

Nii kehtiva passi kui ka isikutunnistuse (ID-kaardi) alusel saavad Eesti kodanikud siseneda Austria, Andorra, Belgia, Bulgaaria, Hispaania, Hollandi, Horvaatia, Iirimaa, Islandi, Itaalia, Kreeka, Küprose, Liechtensteini, Luksemburgi, Läti, Leedu, Malta, Monaco, Norra, Poola, Portugali, Prantsusmaa, Rootsi, Rumeenia, Saksamaa, San Marino, Slovakkia, Sloveenia, Soome, Suurbritannia ja Põhja-Iirimaa Ühendkuningriigi, Taani, Tšehhi, Ungari ning Šveitsi Konföderatsiooni territooriumile.

Lisaks neile riikidele võivad Eesti kodanikud isikutunnistuse (ID-kaardi) alusel reisida ka Bosnia ja Hertsegoviinasse, Makedooniasse, Montenegrosse ja Serbiasse.

Loetletud riikides on Eesti kodanikel võimalik viibida kuni kolm kuud (erandiks on Montenegro, kus võib kehtiva ID-kaardi alusel viibida kuni 30 päeva).

Viisavabadus kehtib ka järgnevate riikidega, kuid neisse sisenemiseks on Eesti kodanikel vaja passi ja piiril võidakse küsida lisadokumente: Albaania, Ameerika Ühendriigid, Anguilla, Antigua ja Barbuda, Argentina, Armeenia, Aruba, Austraalia, Bahama, Barbados, Belize, Bermuda, Boliivia, Botswana, Brasiilia, Briti Neitsisaared, Brunei, Colombia, Costa Rica, Dominica Ühendus, Dominikaani Vabariik, Ecuador, El Salvador, Falklandi saared, Fidži, Filipiinid, Grenada, Gruusia, Guadeloupe, Guatemala, Haiti, Honduras, Hongkong ja Macau – Hiina RV erihalduspiirkonnad, Iisrael, Jaapan, Kanada, Kiribati, Korea Vabariik, Kosovo, Kõrgõzstan, Malaisia, Maroko, Martinique, Mauritius, Mayotte, Mehhiko, Moldova, Montserrat, Nicaragua, Niue, Panama, Paraguay, Peruu, Prantsuse Guajaana, Prantsuse Lõunaalad, Prantsuse Polüneesia, Puerto Rico, Réunion, Saint Kitts ja Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ja Grenadiinid, Saint Pierre ja Miqueloni, Seišellid, Singapur, Svaasimaa, Svalbard ja Jan Mayen, Tai, Taiwan, Trinidad ja Tobago, Tšiili, Tuneesia, Turks ja Caicos, Türgi, Ukraina, Uruguay, Uus-Kaledoonia, Uus-Meremaa, Vanuatu, Vatikan, Venezuela ning Wallis ja Futuna.

Viisavaba liikumine ei anna õigust välisriigis töötamiseks. Pikemaajaliseks reisiks, õppimiseks või töötamiseks tuleb taotleda vastava riigi elamis- või tööluba.

Välisministeerium soovitab enne reisile minekut kontrollida vastava riigi välisministeeriumist või lähimast esindusest võimalikke riiki sisenemise lisanõudeid. Täpsema info leiab ministeeriumi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles