Vaata, millised on populaarsemad sihtkohad koolivaheajal

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagisest vaiksest kalurikülast Los Cristianosest on Tenerifel saanud üks peamisi turismilinnu, kus vee ääres võib kaluripaatide asemel leida päevitavad turistid.
Kunagisest vaiksest kalurikülast Los Cristianosest on Tenerifel saanud üks peamisi turismilinnu, kus vee ääres võib kaluripaatide asemel leida päevitavad turistid. Foto: AFP/SCANPIX

15. märtsil algab nädal aega kestev kevadine koolivaheaeg ning selleks ajaks on paljud pered plaaninud sõita puhkama Eestist välja.

Reisieksperdi müügidirektor Tarmo Kilg tõi välja, et pered reisivad eelkõige sinna, kuhu sõitmiseks neile reisibürood häid pakkumisi teevad. Tänavu on nendeks paikadeks olnud Kanaarid, Maroko ja ka Egiptus. Koolivaheajal sõidab nii mõnigi pere ka Dubaisse.

«Jätkuvalt sõidetakse ka Euroopasse. Näiteks Alpidesse suusatama,» lisas Kilg. Samuti on populaarsed sihtpaigad Soome, Rootsi ja Läti.

«Pered eelistavad peamiselt soojasid sihtkohti ja sõidavad koolivaheajaks päikesereisile Kanaari saartele, Egiptusesse, Araabia Ühendemiraatidesse, Taisse või Iisraeli,» tõi välja Estraveli turundus- ja kommunikatsioonidirektor Janika Ritson. Kaugematest sihtkohtadest on tema sõnul populaarne Miami Ameerika Ühendriikides.  

Tai on muutunud populaarsemaks

«Lisaks ilmale mõjutab valikut soodsate pakkumiste saadavus ning lihtsad reisimistingimused, näiteks on Tai sel talvel ja kevadel varasematest aastatest populaarsem, kuna sinna saab alates jaanuari lõpust 30 päevaks viisavabalt reisida,» nentis Ritson.

Alates 22. märtsist lihtsustub oluliselt ka Araabia Ühendemiraatidesse reisimine – Eesti kodanikud saavad siis viisa taotleda piirilt ja tasuta.

«Kes nii kaugele sõita ei soovi, veedab kevadvaheaja Euroopas, Eestis või lähiriikides,» kinnitas Estraveli turundusjuht. Estraveli klientide hulgas on sel kevadel eelistatuimad Pariisi lennud, kus asub Disneyland, ja Müncheni lennud, kuhu lendavad paljud suusa- ja lumelauahuvilised pered.

«Koolivaheajal sõidetakse võimalusel ikka sinna, kus kuum päike, soe rannaliiv ja saab «akusid» laadida,» kinnitas Carlson Wagonlit Travel ASi turundusjuht Hiie Aru.

Populaarsed sihtkohad on ka CWT klientide puhul samad. «Kaugematest kohtadest tooksin välja Tai puhkusesaare Phuketi ja Aafrika idarannikul asuva Sansibari saare,» lisas Aru.

CWT klientide talvehooaja kuum reisisihtkoht on ka Kariibi mere saared, sinna lähevad inimesed reeglina kruiisile ja minnakse ka nüüd märtsi vaheajal. «Kruiisiga saab ära käia mitmel saarel ja pealegi on kõigi mugavustega kruiisilaev ülimugav viis lastega puhkamiseks. Laevareisil näeb palju, laevadel on kõikvõimalikke atraktsioone ja tegevusi lastele, lisaks veel ka erimenüüd restoranis,» kirjeldas Aru.

CWTst küsitakse palju Riia reiside kohta, tehakse ka laevareise Helsingisse ja  Stockholmi. Samuti külastatakse kohalikke spaasid.

Reisibüroo Go Travel kinnitas, et neilgi on soojamaareisidest koolivaheajal enim eelistatud Egiptus ja Kanaarid. Lisaks on populaarsed lühipuhkused Eesti spaades ning lähisriikides – Soomes, Rootsis ja Lätis.

Tarmo Kilg tõi välja, et märtsiga lõppeb reisibüroode jaoks talvehooaeg ning aprillist tulevad müüki juba täiesti uued sihtkohad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles