Tuhapilved ja masu kasvatasid soomlaste huvi Eesti vastu

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Aprillis Euroopas lennuliikluse katkestanud vulkaanituha pilvede tõttu avastasid soomlased enda jaoks taas Eesti, kuhu reisiti varasemast aktiivsemalt, vahendavad Soome ajalehed.


Taloussanomat kirjutab, et Helsingi ja Tallinna vaheline laevaliiklus kasvas vahemikus jaanuar-mai ligi kuus protsenti ning kolm suurt laevafirmat on teatanud reisijate arvu kasvust. Näiteks Tallinki reisijanumbrid kerkisid aasta alguses kuus protsenti, Viking Line’il 4,5 protsenti ja Eckerö Line’il 4 protsenti.

Eckerö Line’i juhi David Lindströmi sõnade kohaselt kasvatas lähipiirkonnas reisimist just Islandi vulkaani tuhapilvede tekitatud segadus lennuliikluses.  

Ka Eesti turismistatistika kohaselt on soomlaste ööbimiste arv kasvanud kogu riigis 15 protsenti, Tallinnas aga koguni 25 protsenti.

Talouselämä teatel tõmbab soomlasi Eestisse just see, et majandussurutise tõttu on siin teenuste hinnad langenud rekordmadalale ning ainuüksi hotellides on hinnad kukkunud 30 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles