Euroopa-sisesed mobiilikõned muutuvad taas veidi soodsamaks

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Alates 1. juulist langetavad kõik mobiilioperaatorid vastavalt Euroopa Liidu regulatsioonile kõnehindu Euroopa Liidu ja Euroopa majandusühendusse kuuluvates riikides.


Elisa ja Tele2 klientidele on neis riikides väljahelistamisel uus kõneminutihind 7 krooni ja 32 senti ning kõnedele vastamisel 2 krooni ja 82 senti, mis on Elisa klientide jaoks umbes 70 sendi võrra vähem kui praegu ning Tele2 klientide jaoks langevad hinnad vastavalt 71 ja 74 senti.

Leedus ja Lätis Bite võrgus on Elisa klientidele kõnede vastuvõtmine tasuta ning Soomes Elisa võrgus ei pea kõne vastuvõtmisel esimese minuti eest maksma, järgnevad minutid maksavad 2 krooni ja 82 senti minuti kohta. Tele2 säilitab oma klientidele tasuta kõnede vastamise võimaluse Tele2 Läti ja Tele2 Leedu võrkudes.

Kõik muud Elisa teenused on maksustatud vastavalt roaming-hinnakirjale.

EMT lepingulistele klientidele on väljahelistamise hind Euroopa Liidu ja Euroopa majandusühendusse kuuluvates riikides alates 1. juulist 7 krooni ja 30 senti minutis ja vastuvõetava kõne hind 2 krooni ja 80 senti minutis.

Kuna operaatoril on võimalik pakkuda kehtestatud määrusest soodsamaid tingimusi, säilitab EMT oma lepingulistele klientidele tasuta vastuvõetava kõne Lätis LMT ja Leedus Omniteli võrgus ning pakub Soomes Sonera võrgus iga vastuvõetava kõne esimest minutit tasuta.
Nii väljahelistatud kui ka vastuvõetud kõned hinnastatakse 1-sekundilise täpsusega. Väljahelistatud kõnede minimaalseks maksumuseks on 30 sekundi maksumus.

Muud teenused ja hinnad on neis riikides tasustatud vastavalt EMT üldisele rändluse hinnakirjale.

Esimene kõneminut on tasuta Soomes Elisa , Rootsis Tele2 (Comviq) ja Venemaal Tele2 võrgus, alates teisest minutist kehtib tavapärane vastuvõtutasu.

Uued hinnad kehtivad 32 riigis: Austrias, Belgias, Bulgaarias, Gibraltaril, Hispaanias, Hollandis, Iirimaal, Islandil, Itaalias, Kreekas, Küprosel, Leedus, Liechtensteinis, Luksemburgis, Lätis, Maltal, Monacos, Norras, Poolas, Portugalis, Prantsusmaal, Rootsis, Rumeenias, Saksamaal, Slovakkias, Sloveenias, Soomes, Suurbritannias, Taanis, Tšehhis, Ungaris ja Vatikanis.

Samuti kehtivad Eurocall hinnad Euroopa Liidu riikide ülemere piirkondades: Prantsuse Guajaanas ning Martiguesi, Guadeloupe, Reunioni, Kanaari, Assoori ja Madeira saartel. Neis piirkondades kehtivad hinnad juhul, kui piirkonnas toimib koduvõrgu roaming.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles