Nippe, kuidas leida kõige soodsamat lendu

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Toomas Huik / Postimees

Internetist lennupiletite ostmine läheb aastast aastasse järjest populaarsemaks. Portaal Fly24.ee koostas lühikese õpetuse, kuidas leida kõige soodsamat lendu.

Üldjuhul edasi-tagasi Euroopa lendudega on lihtne, parim pakkumine tuleb nähtavale, kui sooritada tavapärane otsing soovitud kuupäevadega soovitud sihtkohta, kirjutab Fly24.ee projektijuht Toomas Koost.

Ühe suuna piletit ostes oleks soovitatav teha algselt ühe suuna päring ja seejärel teha edasi-tagasi lendude päring (tagasilennu kuupäev panna umbes kuus nädalat hilisemaks). Kui lend toimub lähiajal, siis võib sääst olla kuni kahekordne.

Oluline on siinjuures meeles pidada, et lennufirma eeldab marsruudi kronoloogilises järjekorras kasutamist – see tähendab seda, et esimesele lennule mitteilmumise korral tühistatakse kogu ülejäänud lennupilet.

Põhjus, miks ühe suuna pileti hind võib tulla kallim kui edasi-tagasi pilet, on see, et lennuliin võib lukustada ühesuuna piletitele soodsamad klassid, kuid mitte edasi-tagasi piletitele. Siinkohal tuleb tähele panna, et ostes soodsama edasi-tagasi lennupileti, on piletireeglid suure tõenäosusega rangemad. Pileteid ei pruugi saada tagastada ega muuta.

Kontinentidevaheliste lendude  broneerimine

Pikamaalendudel tuleks otsingut teha teistmoodi. Esimese asjana tuleb muidugi võtta pakkumine soovitud kuupäevadele algsihtkohast lõppsihtkohta. Pärast seda tuleks vaadata ühesuunapileteid soovitud kuupäevadel. Kui ka see ei anna paremat pakkumist ja reisima hakkate Eestist, siis võiks vaadata pakkumisi algusega Helsingi, Stockholmi ja Riia lennujaamadest. On teada, et mõni reisija on saanud säästa selliselt kuni 30%.

Üldjuhul on soodsamate hindade «pudelikaelaks» just esimesed, ettesöötvad lennud, näiteks Tallinn – Helsingi, Tallinn – Riia, Tallinn – Stockholm jne. Enne kui Tallinna asemel Helsingit ja Riiat hakata vaatama, tasuks pilk heita ka lennuvõimalustele algusega Tartust.

Kui ostad lennupileti algusega Helsingist, Stockholmist või Riiast, siis võiks osta ühenduslennu pileti vähemalt ajavahega kolm tundi. Mõne muu transpordivahendiga minnes tuleks varuda kindlasti rohkem aega.

Lend Helsingist võib olla küll 40 eurot soodsam kui Tallinnast, kuid arvestama peab ka vajadusega soetada juurde laevapilet, kohalik transport Helsingis, lõunasöök vahepeal jne. Lõplik sääst võib olla marginaalne ning pisikese juurdemaksuga võid saada juba mugavama otseühenduse Tallinnast.

Reisides suurema seltskonnaga

Kui teil on soov näiteks kaheksa sõbraga minna reisima ja ostate lennupiletid, siis tuleks järgida kõiki eelnevaid nippe. Lisaks võiks teha päringu kõikidele reisijatele korraga.

Nüüd, proovige teha päringut ühele reisijale – kui hind on sama, siis sellest soodsamalt enam ei saa. Kui hind on soodsam, siis tuleb hakata proovima, kas hind muutub kahe, kolme, nelja jne reisijaga.

Kui on leitud see piir, siis tuleb teha piletite ostmine kahes osas, esimene reisijate grupp saab soodsama hinna ja teine grupp kallima hinna, kuid sellisel juhul ei pea ostma kõik kallima hinnaga piletit.

Kõik ühes broneeringus inimesed on samas hinnaklassis – kui soodsas hinnaklassis on kohti vaid viis ja reisijaid on kuus, siis automaatselt kehtib kõikidele broneeringus olevatele inimestele kõrgem hinnaklass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles