Venemaa leevendab rongireisijate viisapoliitikat

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva rong Balti jaamas.
Moskva rong Balti jaamas. Foto: Toomas Huik / Postimees

Vene riigiduuma võib edaspidi lubada rongiga saabuvatel välismaalastest turistidel viibida seal kolm ööpäeva viisavabalt.

Venemaa parlamendi alamkoda kavatseb muuta seadust, mis puudutab välismaalaste riiki saabumist ja sealt lahkumist, vahendas portaal ERR uudised rahvusringhäälingu raadiouudised.

Suurte kruiisilaevadega saabuvad turistid võivad juba viimased viis aastat riigis viisavabalt viibida kolm ööpäeva ning selle aja jooksul on turistide arv näiteks Peterburis kordades kasvanud. Plaanitava muudatuste kohaselt võivad lähitulevikus rongiga riiki saabunud välismaa turistid viibida Venemaal viisavabalt sama kaua kui kruiisituristid.

Lisaks on riigiduumas praeguseks läbinud esimese lugemise seaduseelnõu, mis võimaldab suurte lennujaamade kaudu saabunud välismaalastel riigis viisat omamata veeta 72 tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles