Tarbijakaitseamet: 26 reisifirmat ei täida seadust

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkus.
Puhkus. Foto: SCANPIX

20. jaanuariks pidid reisifirmad esitama tarbijakaitseametile 2013. aasta neljanda kvartali müügiaruanded, et amet saaks hinnata nende rahaliste vahendite vastavust tarbijate ees võetud kohustustele. Aruande jättis tänase seisuga esitamata 26 ettevõtet.

Kokku oleks aruande pidanud esitama 275 reisifirmat, teatas tarbijakaitseamet. Aruannet ei esitanud seekord seega üheksa protsenti ettevõtetest, mis on varasemate kordadega võrreldes vähem. Eelmises kvartalis jättis aruande esitamata 15 protsenti aruandekohuslastest. Kuigi olukord on paranenud ei saa amet seda siiski rahuldavaks pidada, kuna aruannete esitamine on turismiseaduse järgi kohustuslik kõikidele reisiettevõtjatele.

Aruanded on tarbijate majandushuvide kaitse oluline komponent, sest nende alusel kontrollib tarbijakaitseamet seda, kas firmade tagatissummad on piisavalt suured või mitte. Reisifirma tagatis on niinimetatud kohustuslik kindlustus, millest kaetakse firma maksejõuetuse korral reisijate kojusõit ning tagastatakse tarbijatele ärajäänud reiside ettemaksud.

Aruannete esitamise kohustust eiranud ettevõtete nimed avaldab amet oma kodulehel olevas mustas nimekirjas. See on abivahend tarbijatele, kes soovivad enne reisi ostmist kontrollida firma usaldusväärsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles