Parts arutas Vene transpordiministriga majanduskoostööd

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiriületus järjekord Narvas.
Piiriületus järjekord Narvas. Foto: Liis Treimann

Täna Saksamaal Leipzigis Eesti majandusministri Juhan Partsiga kohtunud Vene transpordiminister Igor Levitini sõnul tuleb tagada pikaajaline kindlus Tallinna-Peterburi lennuliini jätkumisel ja üle vaadata praegused Venemaa raudtee transiiditasud Eesti suunal.


Parts ja Levitin tõdesid ühiselt, et kahepoolse huvi kohaselt tuleb pikendada Tallinna-Peterburi lennuliini opereerimisluba seniselt poolelt aastalt pikemale perioodile, et tagada lennufirmadele kindlus lennuliini tihendamiseks ja vajalikeks investeeringuteks.

Eesti ja Venemaa vaheline kaubavahetus ja turism on viimasel ajal kosunud ning see seab mõlemale poolele suuremad kohustused. Seega tuleb üle vaadata praegune piiriületuse korraldus, et nii veoautod kui autoreisijad ei peaks tundide kaupa piiril ootama.

Levitin tõdes, et Venemaal praegu kehtivad raudtee transiidi infrastruktuuritasud tuleks üle vaadata, et tagada vaba konkurentsi alusel toimiv transiitkaubandus ida ja lääne vahel. Samuti tervitas Vene delegatsioon Koidula raudtee transiitjaama valmimist 2011. aastal.

Mõlemad pooled avaldasid heameelt, et Narva silla renoveerimistööd kulgevad plaanitud graafikus ja peagi muutub liikumine kahe piirilinna vahel mugavamaks.

«Kuigi Eesti ja Venemaa vahel on viimasel ajal transpordialane koostöö tihenenud, ei saa läbimurre toimuda ilma Euroopa Liiduta. On mitmeid küsimusi, kus tihe koostöö peab toimuma ka Brüsseli ja Moskva vahel,» ütles Parts.

Veel arutasid Parts ja Levitin autoveolubade ja raudtee läbilaskevõimega seonduvaid teemasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles