Ebakindel lennuühendus rikub Saaremaa mainet

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi Saab 340.
Estonian Airi Saab 340. Foto: Siim Kumpas

Kohalikud turismiarendajad on seisukohal, et ebakindel lennuühendus Tallinna ja Kuressaare vahel viib alla Saaremaa kui turismisihtkoha maine, kirjutab Meie Maa.

Praeguses Tallinna-Kuressaare-Tallinna vahelise lennuliikluse valguses kaotab Saaremaa Arensburg Reiside juhataja Margus Mölderi hinnangul üsna palju turiste ja tavalendajaid. «Loomulikult tuleb lennunduses ette, et lennuk ei saa lennata, aga seda ei saa juhtuda 32 korda ühel ja samal liinil poole hooaja vältel,» viitas ta.

Kuressaare lennujaama andmeil tühistas Estonian Air käesoleva aasta algusest 23. maini Tallinna-Kuressaare-Tallinna liinil 32 lendu, neist 12 ilmastikuolude ja 6 tuhapilvedest tingitud lennuseisakute tõttu. Lisaks 10 tehnilistel põhjustel, aga ka meeskonna haigestumise, meeskonna puudumise, lennuki puudumise ja kord nii ilma pärast kui tehnilistel põhjustel.

Lennufirma Estonian Airi PR-direktor Ilona Eskelinen selgitas Meie Maale, et Tallinna-Kuressaare liinil tühistatud lendude hulk on suurem kui teistel liinidel eelkõige sellepärast, et Kuressaare lennujaamas puudub ILS-seade, mis võimaldab maanduda halva ilma või madala pilvisuse korral.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles