Raskete jääolude tõttu muutub Triigi-Sõru liini graafik

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praam.
Praam. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Väinamere Liinide teatel tuleb jääolude tõttu tänavusel talvel teist korda muuta Triigi-Sõru liinil  erigraafikut. Sellega seoses toimub laupäeval, 1. veebruaril kaks lisaväljumist.

Sõru-Triigi laevatee on külmade ilmadega kattunud jääga. Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin märkis, et kui pausid reiside vahel jäävad liiga pikaks, ei pruugi laevatee olla enam läbitav.

«Eriti keeruliseks muudavad laevatee läbitavuse ilmaolude koosmõjud, kus lumesadu, tuisk ja pakane suudavad ühe ööga laevatee kinni katta lume ja jää seguga, mis takistab laeva liikumist oluliselt tugevamalt kui lihtsalt jääs sõit,» rääkis Hiiuväin.

«Jääolude erigraafiku eesmärk ongi tagada igapäevase tihedama laevaliiklusega jäävaba kanal. Tavapärase Triigi-Sõru graafikuga ei toimu liiklust pea 40 tundi järjest, jääolude erigraafiku puhul viiakse pausid alla 15 tunni,» lisas ta.

Raskete jääolude tõttu erigraafiku rakendamine otsustatakse vastavalt ilmaoludele jooksvalt. Tavapärased graafikujärgsed väljumised esmaspäeval, kolmapäeval, reedel ja pühapäeval toimuvad ikka, muudatus on vaid hommikuse Triigi sadamast väljumise ajas, mis on senise kella 9:30 asemel kell 10:00.

Raskete jääolude tõttu kestis reede hommikul esimene reis pea neli tundi. Seetõttu hilinevad ka kõik järgmised väljumised. Sõrult väljub kell 14:00 toimuma pidanud reis ca 15:00 paiku.

1. veebruaril toimuvad lisaväljumised kell 8:15 Sõru ja 19:00 Triigi sadamast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles