Pankrotti taotlev Travel In võlgneb väidetavalt India partnerile miljoneid

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pankrotihaamer.
Pankrotihaamer. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Reisifirma Travel In Tours võlgneb väidetavalt oma India äripartneritele üle viie miljoni krooni, on Indias kohtusse antud ja taotleb Eestis pankrotti.

Aprilli keskel tarbijakaitsemetilt tagatise kohta valeandmete estamise pärast firma tegevuse lõpetamise ettekirjutuse saanud reisifirma pankrotiavaldus anti sisse 18. mail. Ajutiseks halduriks määrati Sirje Tael.

Harju Maakohtus toimub pankrotiavalduse läbivaatamiseks kohtuistung 25. augustil.

Lisaks probleemidele Eestis on aga Travel In Toursil pahandusi ka oma India äripartneritega.

E24ga võttis ühendust Indias turismiga tegeleva firma Dream India Leisure Pvt.Ltd omanik ja juht Savoi Fernandes, kelle kinnitusel võlgneb Travel In Tours nende firmale Destination Indus  nii 2008/2009 kui ka 2009/2010 turismihooaja eest kokku 320 412 eurot (5,01 miljonit krooni).

Fernandese sõnul käisid algsetele koostöölepingutele Indias alla kirjutamas Travel In Toursi suuromanik Janek Tammemäe, osanik Marina Laikjõe ja Antti Laikjõe.

ehk «Vastab tõele, et Destination Indus ja Travel In Tours vahel on toimumas tsiviilmenetlus Indias,» ütles Travel In Toursi osanik Marina Laikjõe.

Laikjõe sõnul on Destination Indus hagile Travel In Tours OÜ esitatud vastuhagi tekitatud kahju osas, mis on samas suurusjärgus esitatud hagiga.

«Seega ei ole võimalik täna väita, et Travel In Tours OÜ oleks Destination Indus OÜ-le võlgu. See jääb kohtu otsustada. Postimehe väide, mille kohaselt Postimehele on teada, et Travel In Tours OÜ võlg ulatub viie miljoni kroonini, ei vasta seega tõele,» lisas Laikjõe.

E24-le India partneri saadetud dokumentidest selgub, et järgmine kohtuistung toimub Indias 19. juunil.

India partneri saadetud dokumentidest selgub veel, et Travel In Tours jättis väidetavalt lendude eest maksmata ka Smart Lynix Airlines’ile, mistõttu tekkis veebruaris segadus ka ühe Goa reisiga.

Kohus määras algselt Fernandese väitel Travel In Toursi eestipoolsetele esindajatele, firma tegevjuhile Märt Mäele ja Antti Laikjõele, ka Indiast lahkumise keelu, kuid mehed eirasid seda ja proovisid väidetavalt 13. veebruaril Virgin Atlanticuga Londonisse lennata, et siis sealt edasi Eestisse tulla.  India toll pidas mehed väidetavalt kinni ja Fernandese väitel käib kohus ka meeste seaduserikkumise üle.

Kõik väited seoses kellegi kinnipidamise ja muu taolise kohta on Laikjõe kinnitusel samuti alusetud. «Kõik Travel In Tours OÜ-ga seotud isikud on Eestis ning nende osas ei ole ja ei saakski esitada ühtegi süüdistust ega algatada mistahes väidetavaid menetlusi.»

Eestis tegi tarbijakaitseamet Travel In-ile ettekirjutuse, kuna reisifirmal puudus nõuetekohane tagatis ja majandustegevuse registrile esitati omakäeliselt allkirjastatud avaldus, kus küll kinnitati, et turismiseadusega nõutud tagatise on neile väljastanud AS SEB Pank.

Tagatise suuruseks oli avalduses märgitud 200 000 krooni ning kindlustuse kehtivusajaks 11. märts 2010- 11. märts 2011.

Tarbijakaitseameti avalike suhete juhi Hanna Turetski kinnitusel selgitas tarbijakaitseamet välja, et tegelikult SEB reisifirmale uut garantiilepingut ei väljastanud ning eelmine leping lõppes 10. märtsil.

«Mina isiklikult olen juhtinud Travel In Tours OÜ-d aastatel 2006 kuni 2007. Pärast nimetatud perioodi, seega kolm aastat ei ole tegelenud Travel In Tours OÜ igapäevase majandustegevuse juhtimisega, mistõttu ei oma detailidest ka ülevaadet,» kommenteeris Laikjõe oma seotust reisifirmaga.

Laikjõe omab enda sõnutsi infot, mida omab mistahes osaniku staatuses isik mistahes ettevõttes.  «Seega olen teadlik, et juhatus on esitanud pankrotiavalduse ning määratud on ajutine haldur. Edasine toimub pankrotimenetluse raames,» lausus Laikjõe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles