Kopenhaagen on võrratu nii suvel kui talvel

Reisiguru.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahtkonna vahetus Amalienborgi lossi ees.
Vahtkonna vahetus Amalienborgi lossi ees. Foto: reisiguru.ee

Põhjamaade üheks kaunimaks pealinnaks peetaval jalgrataste, losside ja Väikese Merineitsi linnal on midagi pakkuda nii noortele kui vanadele.

Rosenborgi loss

1624. aastal lõplikult valminud Rosenborgi loss on olnud mitmeid kordi kuninglikuks residentsiks. Imposantses lossis näeb kroonijuveele ja muid kuninglikku rikkust demonstreerivaid väljapanekuid. Peeglitoas on seinad, põrand ja lagi täiesti peegeldavad, mida külastades võib tekkida tunne nagu oleksite sattunud lõbustuspargi naljatuppa. Antiiksed relvad, uhke portselan ja silmapaistvad dekoratsioonid teevad Rosenborgi lossi külastamisest mälestusväärse kogemuse.

Kuninga aed

Järgmise vaatamisväärsuse külastamiseks ei pea kaugele minema! Rosenborgi Lossi Aiana tuntud aed on terve Taani riigi peale vanim kuninglik aed, mis kujundati renessansiajastu põhimõtteid järgides. Lossiaiast on saanud tõeliselt menukas puhkepaik, kus pidada väikest piknikku, lugeda raamatut või lihtsalt soojal suvepäeval mõnusalt aega veeta. Igal aastal külastab seda aeda märkimisväärselt suur hulk rahvast – koguni 2,5 miljonit inimest!

Vahtkonna vahetus

Kuninganna Margrethe II elab Amalienborgi lossis. Just selle väärika lossi ees võib näha vahtkonna vahetust, mis toimub alati keskpäeval kell 12. See on lühike, ent nautimist väärt vaatemäng, mis...  Loe edasi Reisiguru.ee'st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles