Mida tuleks lemmikloomaga reisile minnes meeles pidada?

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvel võib autosse kinni jäetud koer üle kuumeneda.
Suvel võib autosse kinni jäetud koer üle kuumeneda. Foto: SCANPIX

Koos lemmikloomaga loodusesse või reisima sõites tuleks läbi mõelda ning meeles pidada, et sõit oleks turvaline ja meeldiv ka loomale.


Hallimäe loomakliinik soovitab enne neljajalgse kaaslasega reisile minnes jälgida järgmisi nõuandeid:


1. Loom peaks olema kiibistatud. Lisaks on hea, kui kaelarihmal oleks ka omaniku kontakt juhuks, kui loom kaotsi läheb. Turvalisuse huvides võiks kaelarihma ka helkuriga varustada.

2. Lemmik olgu vaktsineeritud, et kindlustada tervena püsimine ka peale võõraste loomadega kokkupuutumist. Küsi loomaarstilt ka võimalusi ennetamaks parasiitide (puukide, kirpude) rünnakut.

3. Autosõidu ajal tuleks kasutada lemmikloomade turvavarustust. Ka kerge avarii võib põhjustada vigastusi juhul kui lemmik on autos kinnitamata.

4. Ole looma autost välja lastes ettevaatlik. Veendu, et ta ennast väljumisel ei vigastaks ja et ümbruskond oleks ohutu (liikuvad autod, teised lemmikloomad jm).

5. Ära unusta võtta kaasa loomale värsket vett ja harjumuspärast toitu.

6. Ära jäta looma autosse kinni. Suvel võib ta üle kuumeneda. Oma lemmikut ei ole õige ka ööseks autosse valvuriks jätta. On teada juhtumeid, kus ärevusse sattunud koer on auto sisemust oluliselt kahjustanud.

7. Kuumal suvepäeval ära erguta koera kehalisele aktiivsusele. Eriti kui koer pole enam esimeses nooruses.

8. Võta kaasa rätik, et saaksid koera peale hullamist kuivatada. Ka üksik poriloik võib su koerale mõjuda vastupandamatu magnetina.


Allikas: Hallimäe loomakliinik
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles