Vihased reisijad rüüstasid Pariisi suundunud Ryanairi lennukit

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanairi lennuk. Illustratiivne foto.
Ryanairi lennuk. Illustratiivne foto. Foto: Stanislav Moshkov / Den za Dnjom

Jaanuaris Marokost Pariisi lennanud Ryanairi meeskond koges tõelist mässu otse lennuki pardal, kui reisijad hakkasid pärast neljatunnist ootamist salongi rüüstama.

Moodsas lennuliikluses võivad kõrged käsipagasi tasud, üha sagenevad viivitused lendude väljumisel ning vähenev ruum salongis tekitada reisijates pahameelt ja nördimust, kirjutab The Local. Kuid mitmel sajal Pariisi lennata soovinud reisijal ei jäänud see pelgalt mõtte tasandile.

11. jaanuaril sai liinil Maroko–Pariis reisijatel pärast nelja tundi ootamisest kõrini ning nad hakkasid lennumeeskonna vastu mässama. Reisijad eirasid Ryanairi meeskonna korraldusi ning keeldusid lennukist lahkumast. Lisaks varastasid nad lennukis toitu, jooki, parfüüme jms.

Lend Rabati lennujaamast Beauvaisi pidi kestma kaks ja pool tundi, kuid 11. jaanuari lennul hakkas ühel reisijatest ootamatult halb. Terviseprobleemide tõttu tuli ta lennukist varem maha toimetada. Ryanair tegi seega vahemaandumise Madridis.

Kuid pärast vahemaandumist Madridis oli lennuk jäänud juba liiga palju graafikust maha ning Ryanairile ei antud enam Beauvaisi ega isegi Orly lennujaama maandumiseks öösel luba. Nõnda oli Ryanair sunnitud maanduma hoopis Nantesi lennujaamas, mis asub Lääne-Prantsusmaal, ligi 500 km kaugusel Beauvaisi lennujaamast.

Reisijad, kes olid pikale veninud reisist niigi tüdinud, sattusid tõelisse marru, kui neile teatati, et nad peaksid öö hoopis Nantesis veetma. Õhkkond muutus kiiresti pingeliseks. Mõned reisijad keeldusid lennukist lahkumast.

Nantesi lennujaama pagasiteenindaja sõnul näitasid reisijad meeskonna ja lennujaama töötajate suhtes üles pea «barbaarset loomade kombel käitumist». Lennujaam oli sunnitud rahu ja korra säilitamiseks kutsuma ka politsei, kes jõudis kohale siiski pisut hilja – 170 reisijat hakkasid omavoliliselt võtma stjuardessidelt müüdavaid sigarette, toitu, jooke, parfüüme ja kõike väärtuslikku.

«Ma ei ole röövel ega pantvangi võtja. Me olime lihtsalt väsinud ja häiritud sellest situatsioonist. Meil oli janu ja nälg ning meil puudus igasugune informatsioon oma saatuse kohta. Seetõttu võtsimegi jooke ja süüa,» kommenteeris üks pardal olnud reisija.

Ryanair teatas hiljem, et kõikidele reisijatele pakuti kohapeal tasuta majutust ning järgmisel hommikul transporditi nad Beauvaisi lennujaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles