Vaktsineerimata läheb reisile vaid rumal

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Vaktsineerimata läheb reisile vaid väga rumal inimene,» rõhutab Lääne-Tallinna keskhaigla nakkuskeskuse juhataja Kai Zilmer ja tuletab meelde, et kuu-poolteist enne ärasõitu peaks läbi käima reisimeditsiini kabinetist.

Need tegutsevad peale Lääne-Tallinna keskhaigla veel Tartu Ülikooli Kliinikumi polikliinikus ja Pärnu haiglas ning sobiva kaitse valimisel lähtutakse seal nii inimese tervislikust seisundist kui ka sihtkohast ja reisi iseloomust, kirjutab Õhtuleht.

Reisi sihtpunktist olenevalt vaktsineeritakse peamiselt kollapalaviku, koolera, A-hepatiidi, Jaapani entsefaliidi, meningokokkinfektsiooni, marutõve, puukentsefaliidi ja kõhutüüfuse vastu.

Kaitsepoogitud saavad reisimeditsiinikeskusest kaasa vaktsineerimispassi, mis on kohustuslik dokument sisenemaks neisse riikidesse, kus kaitsepookimine mõne tõve vastu on kohustuslik.

Lisaks vaktsineerimisele saab spetsialistidelt nõu ka kaasavõetavate ravimite ja ebameeldivate tõbede äratundmise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles