Soome rongides hakatakse pakkuma karaoket ja sushit

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomes peagi liinile tulev uus kahekorruseline restoranvagun.
Soomes peagi liinile tulev uus kahekorruseline restoranvagun. Foto: Transtech

Kui Eestis käib arutelu selle üle, kas uutes rongides üldse toitu pakkuda, siis Soomes tulevad sel aastal liinile lausa kahekordsed restoranvagunid.

Soome rongireisijad saavad pikamaaliinidel peagi uusi söögikohti proovida, kuna Soome Riigiraudtee on tellinud 26 uut restoranvagunit, millest esimesed saabuvad selle aasta alguses. Helsingi ja Oulu vahel sõitvad InterCity 2 rongid on esimesed, millele lisatakse ümbertehtud restoranvagun, mida ettevõte nimetab Duettoks, kirjutab Yle.

Kainuu firma Transtech toodab 26 uut tüüpi vagunit, mis lähevad kokku maksma umbes 68 miljonit eurot. Enamik neist valmib 2014. aasta jooksul ning need asendavad ligikaudu kaks kolmandikku olemasolevatest restoranvagunitest.

Kahekorruselise vaguni alumisel tasandil on restoran ja baar, ülemisel aga koosolekuruumid ning kupeed, kuhu grupid saavad oma ettekandja tellida. Alumisel tasandil on eriti joviaalsete reisijate tarbeks isegi koht karaoke laulmseks.

«Uue tehnoloogiaga saame pakkuda uusi ja paremaid toite,» lausus toitlustusfirma Avecra tegevjuht Tiina Nieminen. «Uus ahi valmistab toitu viis korda kiiremini kui kodune ahi. Lisaks uutele maitseelamustele jätkatakse ka vanade lemmikute, nagu näiteks lihapallide, pakkumist, kuid loodetavasti maitsevad ka need uue tehnika tõttu paremini,» lisas ta. Uute toitude seas on vähemtraditsiooniliste klientide meelitamiseks näiteks sushi ning erinevad kohvijoogid.

Riigiraudtee sõnul on veerem vanadest vagunitest energiasäästlikum ja keskkonnasõbralikum. Uutes restoranvagunites kasutatakse umbkaudu 42 000 LED-lampi ning 22 kilomeetrit kaableid.

Vaata videot uutest restoranvagunitest SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles