Vene turistid tulid pühade ajal Tallinna

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene turistid Tallinnas.
Vene turistid Tallinnas. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Sel talvehooajal saabus Tallinna kruiisilaevadega ligi 10 000 turisti, neist suurem osa ehk üle 5400 Venemaalt.

Talvekruiiside hooaeg sai alguse 29. novembril, mil Tallinna külastas kruiisilaev Black Watch briti turistidega pardal. Esimesel jõulupühal väisasid Tallinna Rootsist pärit kruiisireisijad, lisaks saabus kaks kruiisilaeva Helsingist, kuid üle poole pühadeaegsetest kruiisituristidest tuli Venemaalt. Laevad kruiisituristidega külastasid Tallinna seitsmel korral.

«2013. aasta näitas, et Tallinn kogub kruiisisihtkohana jätkuvalt populaarsust. Aasta jooksul külastas Tallinna ja Saaremaad kokku üle 525 000 kruiisituristi, mis on 84 000 inimese võrra enam kui mullu,» märkis Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro.

 «Vene turistidega kruiisid peatusid Tallinnas neljal korral ning tõid linnaga tutvuma kokku 5 414 inimest. Tegemist oli Tallinki ja St. Peterline laevade nüüdseks juba traditsiooniks saanud Vene turule suunatud nn uusaastakruiisidega. Esimene vene rahvusest reisijatega talvekruiis saabus 1. jaanuaril ja viimane peatus Tallinnas 3. jaanuaril,» täpsustas Arro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles