Abruka ja Ruhnu saavad tulevikus oma laeva

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringsu sadam Ruhnu saarel.
Ringsu sadam Ruhnu saarel. Foto: Toomas Huik

Eile siseministeeriumis toimunud väikesaarte komisjoni koosolekul tutvustati väikesaartega ühenduse pidamiseks vajalike laevade ehitamise projekti, teiste hulgas saavad uued laevad Abruka ja Ruhnu.

Regionaalminister Siim Kiisleri sõnul on kindlustunnet laevaühenduse osas neil saartel pikisilmi oodatud, kirjutas Meie Maa.

«Me oleme astumas regionaalpoliitiliselt väga suurt sammu. Valitsus on otsustanud eraldada 340 miljonit krooni Abruka, Kihnu, Prangli, Ruhnu ja Vormsi liinidele uute laevade tellimiseks,» rääkis Kiisler.

«Hea on see, et seekord pole me sunnitud otsima hädalahendusi. Need laevad ehitatakse just konkreetsete saarte vajadusi arvestades. Ometi kord on meil projekteerima asudes võimalik ära kuulata ka kohalike inimeste ootused ja vajadused,» ütles minister.

Regionaalministri sõnul on uute laevade esmafunktsioon saarte elanike teenindamine.

«Püsielanike kõrval mõtleme kindlasti ka turismi elavdamise ja seeläbi töökohtade loomise võimalustele. Kolmas eesmärk on keskkonnasäästlikkus – tahame, et valmivad laevad vastaksid uusimatele keskkonnanõuetele,» selgitas Kiisler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles