Turisti traagiline surm võib Panga pangale tuua turvaaia

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panga pank Saaremaa põhjarannikul.
Panga pank Saaremaa põhjarannikul. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Keskkonnaamet plaanib tellida laialdast ekspertiisi, et geoloogid hindaksid, kas Panga pangale on vaja panna turvavõre ja ehitada trepp või mitte. Ajendi selleks andis pangalt alla kukkunud inimese surm.

«Meil on südamest kahju, et selline õnnetus juhtus ning selle juhtumi tõttu on kavas tellida laiendatud ekspertiis,» ütles keskkonnaameti Hiiu, Saare, Lääne regiooni juht Kaja Lotman Saarte Häälele, lisades, et ekspertiis peab selgitama, kas turvavõret on vaja ja missugune peaks see olema, et ei kahjustaks objekti ega muutuks turistidele omakorda ohtlikuks.

Laupäeval juhtus Panga pangal ränk õnnetus, kui panga serval pingil istunud 58-aastane soomlane tasakaalu kaotas, alla libises ja surma sai.

Mehele kiirustasid appi Panga panga arendaja Alver Sagur ja üks läti arst, kellel tuli alla jõudmiseks teha umbes kilomeetri pikkune ring. Alla jõudnud, püüdsid nad meest elustada, kuid asjata. Tulemusi ei andnud ka kiirabi elustamiskatsed.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht ütles, et mees oli Pangal koos teiste Soome kodanikega. Ekskursioonigrupi giid hoiatas juba enne bussist väljumist rahvast korduvalt, et päris panga servale minna ei tohi.

MTÜ Panga Areng eestvedaja ja Panga maaomanik Alver Sagur on mitmeid kordi rääkinud trepi vajalikkusest Panga pangal.
Kas trepi olemasolu oleks aidanud inimese päästa, ei ole kindel, kuid kiiremini oleks abivajajani pääsenud küll ning trepp tagaks ka selle, et turistid ei üritaks omapäi kust juhtub alla ronida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles