Vene turistide huvi pühad Eestis veeta aina suureneb

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinna jõuluturul puidust päkapikke müüva Kerly Kõrgesaare sõnul on konkurents turistidele kauba müümisel küll tihe, kuid ostjaid jätkub siiski kõigile.
Tallinna vanalinna jõuluturul puidust päkapikke müüva Kerly Kõrgesaare sõnul on konkurents turistidele kauba müümisel küll tihe, kuid ostjaid jätkub siiski kõigile. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti pealinn on venemaalaste seas detsembri lõpunädalail ning jaanuari alguses õigeusu jõulude paiku vägagi populaarne sihtkoht.

Aastavahetusel on Venemaalt pärit turistide huvi Tallinna vastu tavapäraselt suur ning aasta-aastalt näib see aina kasvavat.

Tallinna vanalinna vahetus läheduses asuva Go Hotel Shnel­li juhataja Hanna Kilumetsa sõnul on neil tänavu juba 27. detsembrist alates kogu maja kaheks nädalaks täielikult välja müüdud, saada on vaid mõni üksik koht mõnel üksikul päeval. Tema sõnul on sel ajavahemikul tavapäraselt aukohal külalised Venemaalt, mujalt tulnud inimesed võib kokku lugeda ühe käe sõrmedel.

Kui Kilumetsa sõnul on kohalikud jõulud neil tavaliselt väga vaikne aeg, siis Viru hotelli kommunikatsioonijuhi Peep Ehasalu sõnul võib nende praeguste broneeringute põhjal öelda, et aastavahetuseks on saada isegi veidi rohkem kohti kui jõuludeks. Neilgi on enamiku aastavahetuse aja broneeringutest teinud Venemaalt pärit turistid.

«Jõulude ajal on rohkem soomlasi, aastavahetusel on traditsiooniliselt kõige rohkem vene turiste. Rahvuslik jaotus on sarnane kõigi eelnevate aastatega,» märkis Ehasalu.

Kuumad kuupäevad

Nii Shnelli kui ka Viru hotelli esindajad kinnitasid, et aastavahetusel viibivad turistid siin kauem kui jõulude ajal. Kui jõulupühadel tullakse keskmiselt kaheks ööks, siis aastavahetuse paiku on neidki turiste, kes veedavad Tallinnas lausa terve nädala.

Ka mitmed bussi- ja rongifirmad teevad aastavahetusel Eesti ja Venemaa vahel hulgaliselt lisareise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles