Eesti noored pürgivad 300-kilomeetrisele polaarretkele

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrina Sokk.
Katrina Sokk. Foto: Erakogu

Tallinnast pärit Katrina Soku ja Tartust pärit Indrek Lukso unistuseks on minna Eestit esindama 300-kilomeetrisele kelgukoerte rännakule Norrasse.

Katrina Sokk ja Indrek Lukso võtavad osa ülemaailmsest võistlusest Fjällräven Polar 2014, mille peavõiduks on 300-kilomeetrine rännak kelgukoertega Põhja-Norras. Alguse saab rännak Signaldaldenist  ning välja jõutakse Rootsi Jukkasjärvisse. «Matk kestab neli päeva. Ööbitakse telkides, viimane öö tähistaeva all,» rääkis Sokk.

«Võistluse eesmärk on näidata, et tavainimesed võivad midagi ekstreemset ette võtta ja saavad talvistes tingimustes hakkama,» lisas Sokk.

Hetkel on kandideerinud 847 inimest ning hääletamine toimub 10. detsembrini. «Muud riigid» kategooria all on 127 kandidaati. Selles kategoorias kandideerivad ka Eesti noored.

Uskumatu on see, et Sokk juhib häälte poolest hetkel kogu võistlust. Ta on kogunud üle 14 000 hääle. Teisel kohal olev Peter Holly on kogunud üle 13 000 hääle. Kolmandal kohal on taanlane Andrias Reinert Hansen pea 5000 häälega.

Indrek Lukso on kogunud üle 3000 hääle ning on oma kategoorias kolmandal kohal, 847 inimese seast aga seitsmendal kohal.

«Algul arvasin, et 4000 häälest piisab, et võita. Siis tundus see meeletult palju. Nüüd häälte arv kasvanud uskumatult suureks,» nentis Sokk. Ta on endale reklaami teinud nii ajakirjanduses kui ka Facebookis, mistõttu on eestlased tüdrukut toetama asunud. 

Võitjaid saab olema kaks – üks võidab häälteenamusega, teine saab reisile tänu žüriile.

Sokk on seiklushimuline reisisell. Sel aastal on ta vallutanud näiteks Kilimanjaro tipu ja hüpanud langevarjuga.

Lukso tutvustab end matkahuvilisena.

«Soomes olen Lapimaal mitu korda käinud ja ühe korra ka kelgukoertega sõitnud. See oli väga lahe, ehkki me sõitsime vaid 15 kilomeetrit,» rääkis Sokk. 300-kilomeetriseks rännakuks valmistub ta sporti tehes.

Hääletada saab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles