Turistilõks Madridis: buss viib lennujaama asemel pärapõrgusse

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõnel reisijal võtab bussisegaduse tõttu Barajas'i lennujaama jõudmine oodatust enam aega.
Mõnel reisijal võtab bussisegaduse tõttu Barajas'i lennujaama jõudmine oodatust enam aega. Foto: AFP / Scanpix

Turistid, kes loodavad Madridis bussiga nr 114 jõuda lennujaama, lõpetavad oma reisi terminali asemel hoopis tööstuspiirkonnas, kust on lennujaama tükk maad minna.

Bussiliini 114 tablool on kirjas sihtkohana B° Aeropuerto ja turistid loodavad sellega jõuda Barajase lennuväljale, kirjutab Local. Loodetud lennujaama asemel lõpetab buss reisi hoopis tööstuspiirkonnas, kust tuleb lähima  ootesaalini minna vähemalt 40 minutit. Põhjus on lihtne – buss nr 114 lõpetab oma reisi hoopis lennujaama piirkonnas ehk Barrio del Aeropuertos.

Hispaania väljaande ABC kinnitusel juhtub seda sageli. «Ma ei tea, miks keegi meile seda ei öelnud,» kurtis üks paar ajakirjanikule, kui kaks tundi enne väljalendu leidsid end ootamatust paigast. «Nad maksavad meile, seega see on meie süü,» sõnas bussijuht. Juhi sõnul tuleb selliseid eksitusi ette neli-viis korda nädalas ja lisas, et on sellest juhtkonnale teada andnud, kuid sellest pole abi olnud.

Juhi sõnul väljub ühest bussijaamast (Avenida de America) kolm liini sarnaste nimedega  kohtadesse. Barajase lennujaama sõidab buss nr 200, lennujaama piirkonda (Barrio del Aeropuerto) liin nr 114 ja väikelinna, millel on lennujaamaga sama nimi, liin nr 115.

Madridi transpordiametnikud aga kinnitasid, et bussid on selgelt tähistatud ja kogu info on kättesaadav. Nad möönsid, et tegelikult on eksimusteks võimalusi, kuid kinnitasid, et «ei saa kõiki reisijaid kontrollida».

«Minu kodumaal ei saaks mitte midagi sellist juhtuda,» oli veendunud Šveitsist pärit Martina Spittler, kelle sõit lennujaama lõppes ootamatus kohas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles