Parvlaev Muhumaa naasis ajutiselt liinile

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhumaa Rohuküla sadamas reisijate ootel.
Muhumaa Rohuküla sadamas reisijate ootel. Foto: Mihkel Maripuu

Väinamere Liinide teatel edastas AS Saarte Liinid pühapäeva õhtuks lõpuks ajutised navigeerimistingimused parvlaev Muhumaa opereerimiseks erosiooniohu tingimustes Heltermaa sadamas, mis võimaldas operaatoril läkitada parvlaev Muhumaa täna õhtul kell 21 esimesele reisile alates kriisi algusest.

Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimehe Tõnis Rihvki sõnul vaatas operaatori kriisimeeskond Saarte Liinide poolt etteantud tingimused koheselt läbi ning otsustas lubada Muhumaa veel täna õhtul ajutiselt liinile.

«Saarte Liinide poolt on esitatud ajutised ettekirjutused ja piirangud, mille raames on lubatud Muhumaal reise teenindada. Muuhulgas määravad need piirangud täpselt ära ka maksimaalsed tuulekiirused ja suunad. Kaptenil on õigus katkestada reisid koheselt, kui ilmnevad olud, mis ei vasta etteantud tingimustele. Rõhutame, et see on ajutine kompromisslahendus, kuna lõplikud tööd ohutuse täielikuks taastamiseks võtavad aega. Jätkuvalt on tõsine probleem finantsgarantiide puudumises Saarte Liinide poolt, samuti vajame igapäevast veendumust, et erosiooni tõttu ei ole ohtu tekkinud – Saarte Liinid on lubanud teostada uuringuid erosiooni avastamiseks vaid iga kolme päeva tagant, ent reaalsuses võib olukord muutuda iga sildumisega. Liikluse jätkumine ja ohutus ripub piltlikult öeldes juuksekarva otsas. Ootame sadamate valdajalt ohu kiiret kõrvaldamist,» lausus Rihvk.

Muhumaa alustas täna õhtul reisiga Rohukülast kell 21, orienteeruvalt kell 22.30 on plaanis väljumine Heltermaalt ning orienteeruvalt kell 00.30 Rohukülast. Esmaspäeval hommikul kell 6.30 alustab Muhumaa Heltermaalt graafikureisidega. Reisid toimuvad vastavalt sadamate valdaja poolt etteantud tingimustele. Liikluse täielikku normaliseerumist ei ole võimalik garanteerida, kuna sadam on endiselt ohtlik ning iga muudatus võib etteteatamiseta tuua reiside katkemise.

Triigi-Sõru liinil toimuvad esmaspäeval kõik välja kuulutatud reisid, sh graafikuvälised lisareisid: Sõrult väljumisega kell 8.15, 11.00, 14.00 ja 17.30 ning Triigist kell 9.30, 12.30, 15.30 ja 19.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles