Meeriamet seab Hannes Hanso giiditööle küsimärgi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Hanso
Hannes Hanso Foto: Toomas Huik

Turismifirma Albioni Reisid kalender pakub ligi kahenädalast ringreisi Pärsia lahe riikidesse algusega 15. novembrist ning 2014. aasta märtsis Bangladeshi, mõlema reisi juhiks oleks Hannes Hanso, kes aga tulevase Kuressaare linnapeana ei pruugi kõiki oma seniseid kohustusi täita.

Neist esimese reisi on firma juba suutnud läbi müüa. Selle reisi läbiviimisega ei pruugi Hansol takistusi ette tulla, sest esialgsete plaanide kohaselt peaks ta alles detsembris Saaremaale kolima, kirjutab Meie Maa. Hanso viib grupi Araabia Ühendemiraatidesse, Omaani, Katari ja Bahreini.

Järgmise reisiga aga ei pruugi enam nii ladusalt minna. Kalendris on ka järgmise aasta lõpul toimuv reis Iraani ning 2015. aasta märtsis reis Iraaki, mõlema reisijuhiks taas Hanso.

«Pean oma elus seoses eeldatava Kuressaarde kolimisega päris palju korrektuure tegema. Kõik need plaanid, mis reisikalendris kirjas on juba väga pikalt ette tehtud. Vastavalt vajadusele teeme neisse ka korrektuure,» ütles Hanso Meie Maale.

«Ka minu osalus meie järgmisel rattamatkal on seoses uue olukorraga suure küsimärgi all. Ma muidugi usun, et mida linnapea oma puhkustega ja vaba ajaga teeb, on ikka tema otsustada! Olen väga uhke oma rahvusvahelise kogemuse üle ja olen oma reisidelt väga palju õppinud.»

Hanso lisas, et usutavasti andsidki inimesed talle oma hääled paljuski seetõttu, et tal on teistsugused kogemused. «Minu ametid on seni olnud väga selgelt seotud teadmistega, mida olen omandanud nii välismaal ülikoolides õppides kui ka reisidel,» ütles ta. «Soovitan seda kõigile, eriti noortele. Käige ja nähke maailma, kuid siis tulge koju tagasi,» teatas Hanso.

Reisiinfo põhjal teeks Hanso Iraanis grupiga tiiru peale Teheranile, Shirazile, Perspolisele, Kermanile, Mahanile, Rayanile, Zeinoldinile, Yazdile, Isfahanile, Abyaneh’ile, Kashan’ile ja tooks tagasi Teherani.

Iraagi reis viiks grupi Bagdadi, Samarrasse, iidsesse Babüloni, pühasse Karbalasse, Al-Tari koobastesse, Ain Atamri oaasi, pühasse An Najafi, al-Kūfah’i, Urukki, Nasiriyah’i, Basrasse ning Tigrise ja Eufrati jõe ühinemiskohta. Reisi lõpu pidi grupp veetma Abu Dhabis. Nüüd on need eksootilised paigad reisihuviliste jaoks küsimärgi alla sattunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles