Veidramad palved reisikorraldajatele

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivarand. Illustratiivne foto.
Liivarand. Illustratiivne foto. Foto: Panther Media / Scanpix

«Tehke kindlaks, et minu hotelliruumis ei oleks rohelist värvi!». Jah, reisikorraldajad on näinud ja kuulnud kõike. Portaal news.com.au tõi välja jaburamad kulmu kergitama panevad palved personaalsetele reisikorraldajatele.

«Ei» rohelisele värvile

«Mul oli üks naisklient, kes tahtis hotellituba, kus ei oleks mitte ühtegi rohelist asja. Kuidas sa elad, kui sa ei talu rohelist värvi? Hotelli töötajad pidid toast välja viima kõik esemed, millel oli kas või natukene rohelist varjundit… Õnneks ei olnud ükski kinnitatud mööblitükk roheline.»

«Tahan tualetti mänguautomaate»

«Klient tahtis samal ajal, kui Las Vegase kasiino tualetis viibis, mänguautomaate kasutada. Ma ei saanud palvet rahuldada, kuna kasiino reeglite kohaselt peavad mänguautomaatide juures olemas turvakaamerad ja loomulikult ei ole tualettides kaamerad lubatud.»

Nõudmised partnerile

«Puutusin kokku vallalise kliendiga, kes soovis puhkust veeta üheskoos võõraga. Ta tuli minu juurde nimekirjaga, kus olid nõudmised võõrale partnerile, kelle oleksin pidanud talle leidma. Näiteks pidi partner olema hiljuti kontrollinud, et tal ei ole HIVi, küüneseent ega teisi haigusi. Samuti oleks keelatud olnud norskamine ja partner ei oleks tohtinud olla ka flirtiv.»

Pähkliallergia

«Klient palus mul enne lennuki pardale astumist kindlaks teha, et kellelgi ei oleks kotis maapähkleid. Teisisõnu pidin tema palvel kõik inimesed enne läbi otsima, et ta ei peaks muretsema, et võib lennukis surra, kui peaks tekkima allergiline reaktsioon. Pärast temaga tõsiselt rääkimist sain ta nõusse, et ta sõidaks sihtkohta iseseisvalt autoga. Jumal õnnistagu teda!»

«Kui palju jalatseid võin kaasa võtta?»

«Üks 60-aastane mees küsis mult, kui mitu paari jalatseid võib ta reisile kaasa võtta…»

Viiekuune laps üksi reisile

«Minu poole pöördus lapsevanem, kes soovis oma last üksinda lennukisse lubada. Küsisin talt, kui vana laps on. Ta vastas, et viiekuune! Andsin teada, et nii pisikese puhul ei ole see võimalik, tema aga imestas, kas stjuardessid ei hoolitsegi siis laste eest.»

Kõrvatropid kaasreisijatele

«Mul oli kliendiks esimest korda reisiv noor ema oma pisikesega, kes küsis mult, kas ta peab ostma kõrvatropid teistele reisijatele tema ümber, et juhul, kui beebi nutma hakkab, siis ei ole kaasreisijad niivõrd häiritud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles