Märatsev reisija sundis Tallinna-Oslo lennukit Rootsis peatuse tegema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Raigo Pajula.

Pühapäeva ennelõunal Tallinnast Oslo poole startinud Estonian Airi lennuk tegi pardal märatsema hakanud reisija pärast Rootsis Arlandas vahemaandumise.

Lennukis viibinud reisija rääkis Norra võrguväljaandele VG Nett, et üks ligikaudu 35-aastane norralane käitus veidralt juba pardale minekust peale ja ründas muu hulgas ka stjuardessi.

Juttu märatsevast reisijast kinnitas ka Rootsi Arlanda politsei, kelle sõnul pidi Estonian Airi lennuk maanduma, kuna üks reisija käratses ja lõi kahte meeskonnaliiget.

Pealtnägija ütluste järgi rahunes mees hetkeks, kui lennuk õhku tõusis, kuid hakkas pärast jälle karjuma. Lennuki meeskond püüdis märatsejat tulutult rahustada ning lõpuks sundisid lennusaatja ja üks reisijatest mehe pikali ning sidusid ta käed kinni. Märatseja polnud kuigi suurekasvuline mees ja tema kinnivõtmine läks lennukisviibinu kinnitusel lihtsalt.

Rootsi politsei esindaja sõnul ei vigastanud märatseja kedagi ja pärast tunnipikkust vahepeatust Arlandal jätkas lennuk oma teed Oslo poole.

Kuna korrakaitsjatel ei õnnestunud märatsejat rahustada, võeti ta kaasa ja toimetati Stockholmis asuvasse haiglasse.

Estonian Airi pressiesindaja Ilona Eskelinen kinnitas Postimees.ee'le ülalmainitud intsidendi toimumist. Juhtumit menetlevad Rootsi ametivõimud ja Estonian Air teeb Eskelineni sõnul nendega igakülgset koostööd.

Meeskond käitus Estonian Airi hinnangul antud olukorras otsustavalt ja igati reeglitepäraselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles