Eesti suursaadik Austrias avas aukonsulaadi Grazis

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria lipp.
Austria lipp. Foto: SCANPIX

Eesti suursaadik Austrias Eve-Külli Kala avas eile Eesti aukonsulaadi Grazis, Eesti uus aukonsul Grazis on Michael Friedrich Seidl.

Suursaadik Eve-Külli Kala ja aukonsul Seidl kohtusid aukonsulaadi avamise eel Steiermarki liidumaa vanema Franz Vovese ja Grazi linnapea Siegfried Nagliga.

Tutvumiskohtumistel arutati koostöö arendamise võimalusi kohaliku omavalitsusega ning lepiti kokku, missugused võiksid olla esimesed sammud kahepoolsete kultuuri- ja ärisidemete tugevdamiseks. Suursaadik viitas, et Steiermarki liidumaa, mis on tuntud oma ilusa looduse ja suusamägede poolest ning eestlastele teada eelkõige Eesti murdmaakoondise treeningupaigana, võiks leida endale hea partnervalla või -maakonna Eestis.

Suursaadik Eve-Külli Kala sõnul kuulub Steiermarki liidumaa pealinn Graz sarnaselt Tallinnale UNESCO maailmapärandi linnade hulka.

«Graz olnud 2003. aastal Euroopa kultuuripealinn, Tallinna ootab see kogemus ees juba järgmisel aastal. Grazi kuues ülikoolis õpib vahetustudengitena arvukalt eestlasi. Ühised kogemused loovad head eeldused tihedamate kontaktide ja koostöö arendamiseks turismi ja kultuurivallas,» kinnitas suursaadik Kala.

Aukonsulaadi avamisel osales 120 Steiermarki liidumaa kohaliku omavalitsuse, äri-, kultuuri-, teaduse- ja konsulaarkorpuse esindajat. Grazi aukonsulaat on Viini ja
Salzburgi kõrval kolmas Eesti aukonsulaat Austrias.

Uue Eesti aukonsulaadi teeninduspiirkonda kuuluvad Steiermarki ja Kärnteni liidumaa. Aukonsulaat asub aadressil 3., Wastlergasse, 11, 8010 Graz, Austria Vabariik. Aukonsuliga saab ühendust e-posti aadressil: michel.seidl@gmx.at.

Michael Friedrich Seidl on sündinud 1954. aastal. Ta on lõpetanud Salzburgi Ülikooli õiguste erialal ja on muuhulgas töötanud Steiermarki liidumaa valitsuse juures
juristina ligi kümme aastat. Eesti ja eestlastega on aukonsulil mitmeid kokkupuuteid. Näiteks esmakordselt külastas Seidl Eestist 1997. aastal. Ülikooli ajal oli aga tema õppejõuks praegune Eesti aukonsul Salzburgis Henn-Jüri Uibopuu. Aukonsul räägib saksa ja inglise keelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles