Suurem osa tuhalõksu jäänud puhkajaist on koduteel

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa riikide lipud välisministeeriumi ees.
Euroopa riikide lipud välisministeeriumi ees. Foto: Peeter Langovits.

Türgis, Madeiral ja Egiptuses lennuliikluse katkemise tõttu kojujõudmist oodanud ligi pooleteisest tuhandest Eesti turismigrupi reisijast on enamus juba koju jõudmas või peagi teel.

«Oleme tänulikud paljudele vabatahtlikele, kes on osutanud kaasabi nii kojuliikumise võimaluste leidmisel, aga ka majutusvõimaluste pakkumisel,» sõnas välisminister Urmas Paet, avaldades lootust, et olukord lennuliikluses normaliseerub peatselt, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

Välisminister Paeti sõnul on positiivseid tulemusi andnud ka Eesti reisikorraldajate pingutused Eesti inimeste kojutoomisel. «Meie konsulid Egiptuses ja Türgis jätkavad Eesti inimestele abi osutamist nende kojulennuni,» lisas ta.

Välisministeeriumi konsulaarosakonnalt küsisid lennuliikluse katkemise tõttu nõu ja abi erinevais maailmapaikadest reisivad Eesti elanikud - Bali saarel, Austraalias,
Havail, Pekingis, Küprosel, Dubrovnikus, Bagdadis, Seoulis, Jaapanis, Suurbritannias, Austrias, Ungaris, Poolas, Hollandis, Saksamaal, Taanis, Kreekas, USAs, Rumeenias, Ukrainas, Monacos, Iirimaal, Norras, Hiinas ja mujal maailmas.

Välisministeerium on organiseerinud Eestisse tagasisõidu võimalusi inimestele Pariisist, rakendades ka saatkondade enda transporti liikumiseks Brüsselist, Viinist
ja Roomast Eestisse. Kopenhaagenist korraldati edasiliikumist Stockholmi.

Välisministeerium otsib jätkuvalt võimalusi, et aidata vulkaanituha levikust häiritud lennuliikluse tõttu Hispaanias, Prantsusmaal ja Türgis hätta sattunud Eesti
inimestel Eestisse naasta. Välisministeerium on koostöös Poola partneritega organiseerinud bussi Istanbulist reisijate ära toomiseks.

Välisministeerium teavitas Hispaanias, Itaalias, Saksamaal ja Prantsusmaal reisivaid Eesti elanikke sms-iga võimalustest konsulaarabi saamiseks.

Välisministeerium jätkab teabe ja abipakkumiste vahendamist Eestisse jõudmiseks neile, kes otsivad veel transpordivõimalusi Eestisse tagasi jõudmiseks. Välismaal
viibivatel hädasolijatel, palume endast jätkuvalt märku anda välisministeeriumi konsulaarabi valvekonsulit telefonil +372 53 01 9999, valvesekretäri telefonil +372
6 377 000 (24h) või e-kirjaga aadressil konsek@mfa.ee.

Abi saamiseks on võimalik pöörduda samuti Eesti aukonsulite poole. Infovahetuse, sealhulgas nõuanded ja soovitused, leiab jooksvalt välisministeeriumi kodulehel, Facebookis ning Twitteris.

Välisministeerium tänab kõiki, kes juba on osutanud kaasabi kojuliikumise võimaluste leidmisel ja pakkumisel, see abi on jätkuvalt oodatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles