Veofirma: meie juhtide kõrval on mõni tuhahädaline koha leidnud

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veokid.
Veokid. Foto: Raigo Pajula

Transpordi- ja logistikafirma DSV juhatuse esimees Jaan Lepp märkis, et kuigi firma autojuhtidelt puudub praegu täpsem tagasiside, kui palju hääletajaid on Eestist Euroopasse ja tagasi aidatud, on viimastel päevadel siiski mitmed inimesed oma reisi veokijuhi kõrval alustanud või lõpetanud.


«Sellega oleme küll tegelenud mõned päevad, et sõprade ja tuttavate ja oma töötajate transpordimuresid väikese ressursiga lahendanud,» sõnas Lepp.

Kuigi autojuhi kõrval on reeglina üks vaba koht, ei ole kaasreisija pealevõtmine väga lihtne, sest autojuht peab kabiinis mitu päeva elama. «Aga praegu on eriolukord ja rasketel aegadel käitutakse teisiti,» selgitas Lepp.

DSV masinaid sõidab nädalas Euroopa suunas keskmiselt 50-60.

ASi Schenker tegevjuht Meelis Arumeel märkis, et nende firma kasutab vedudeks allhankijaid ja seetõttu reisihuviliste kaasmaalaste rohkuse kohta öelda ei oska. «Aga endal jäi üks koosolek Euroopas ära ja pühapäevasel sõidul Pärnusse oli teel väga palju Riia taksosid näha,» ütles Arumeel.

Ta lisas, et lennuveod Kaug-Idast, mis Schenkeri puhul tulevad peamiselt läbi Frankfurdi, on peatunud ja Kaug-Ida lennujaamad ei võta ajakirjanduse andmetel kaupu ruumi puudusel vastu. «Kogunenud tropi lahtiharutamine võib võtta nädalaid,» nentis Arumeel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles