Ligi pooltuhat tuhahädalist on välisministeeriumilt nõu pärinud

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur osa lendudest on siiani tühistatud ja inimesed ei pääse koju.
Suur osa lendudest on siiani tühistatud ja inimesed ei pääse koju. Foto: SCANPIX

Viimastel päevadel on välisministeeriumi konsulaarosakonnaga nõu ja abi küsimiseks ühendust võtnud ligi 500 lennuliikluse katkemise tõttu hätta sattunud inimese.


Helen Rits välisministeeriumi pressitalitusest sõnas, et ministeerium jätkab teabe ja abipakkumiste vahendamist Eestisse jõudmiseks neile, kes otsivad transpordivõimalusi Eestisse tagasi jõudmiseks. «Muuhulgas vahendame operatiivselt infot selle kohta, millised lennujaamad on suletud ja millised avatud. Samuti on praeguse seisuga avatud Eesti õhuruum ja töötab Tallinna lennujaam,» teatas ta.



Ministeerium on organiseerinud Eestisse tagasisõidu võimalusi inimestele Pariisist ning esinduste transpordiga Brüsselist, Viinist ja Roomast Eestisse. Kopenhaagenist korraldati inimeste edasiliikumist Stockholmi. Samuti ootab välisministeerium kõikidelt kaasabi inimeste jaoks kojuliikumise võimaluste leidmisel.



«Samuti lähetasime oma konsulid piirkondadesse, kus on palju Eesti turiste - Sharm el-Sheikhi Egiptusesse ja Alanyasse Türki,» ütles Rits. Lisaks on Eesti suursaadik Ankarast suundunud inimeste abistamiseks Istanbuli. Konsulid aitavad vahendada abivajajatele ning turismigruppidele õiguslikku nõu ning vajadusel rahalist abi.

Konsulid on sihtkohtadesse kohale jõudnud ning Helen Ritsi kinnitusel paljude abivajajatega ka juba kohtunud. «Abivajajate hulk on suur, peamised probleemid, millega konsulid senini on kokku puutunud, on oludest tulenev mõistetav ebakindlus, aga ka infopuudus. Samuti on mitmetel inimestel probleeme seoses rahaliste vahendite lõppemisega ning abi vajatakse ka reisifirmadega suhtlemisel,» rääkis Rits.

Abivajajad saavad konsuliga Türgis ühendust telefonil +905304004590 ja konsuliga Egiptuses telefonil +20129944442.

Välismaal viibivatel hädasolijatel, palub välisministeerium endast märku anda ministeeriumi konsulaarabi valvekonsulit telefonil +372 53 01 9999, valvesekretäri telefonil +372 6 377 000 (24h) või e-kirjaga aadressil konsek@mfa.ee (kirjas palutakse jätta ka oma kontaktid tagasi helistamiseks).

Lisaks on abi saamiseks võimalik pöörduda Eesti aukonsulite või mõne teise Euroopa Liidu liikmesriigi esinduse poole. Infovahetuse, sealhulgas nõuanded ja soovitused, leiab jooksvalt välisministeeriumi kodulehel, Facebookis ning Twitteris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles