Novatours nõuab ärajäänud reisist loobumisel 700 krooni

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Inimestega, kes tahtsid Novatoursiga 16. aprillil Sharm el Shekihi ja 17. aprillil Hurghadasse lennata, ütleb reisifirma lepingu üles ning kui klient endale Novatoursist uut asendusreisi ei osta, peab ta selle eest maksma 700 krooni.


Novatours teatas oma kodulehel, et tagastab summa, millest on maha arvatud Novatours´i poolt kantud bürookulud 700 krooni inimese kohta. Ka ainult lennupileti tellinud inimeselt nõuab ettevõte 700 krooni, ülejäänud raha tagastatakse.

Teise variandina on inimestel võimalik saada asendusreis enda poolt valitud sihtkohta, mille puhul Novatours bürookulude hüvitamist ei nõua.

Kui asendusreisi maksumus on juba tasutud summast väiksem, hinnavahe hüvitatakse. Kui asendusreisi eest makstav summa on suurem, tasub klient puudujääva reisi maksumuse.

Kõikidele Egiptuses lendu koju ootavatele reisijatele on tagatud tasuta majutus ja vähemalt hommiku- ja õhtusöök asendushotellides kuni 21. aprillini. Lennuliikluse seiskumise tõttu ootavad Sharm el Sheikhis ning Hurghadas ligi 300 Novatoursi klienti.

«Tagasi toome inimesed esimesel võimalusel selle eest tasu võtmata, eeldusel, et reisikorraldajal ei tule lisakulutusi,» teatas reisifirma.

«Kui lähiajal olukord ei parene, majutuvad meie sihtkohtades olevad kliendid vähemalt kuni kolmapäevani Novatoursi kulul, siis vaatame operatiivselt edasi», ütles Novatoursi tegevjuht Andree Uustal.

Tema sõnul ei kaasne klientide tagasitoomisega suuri lisakulusid, seega tuuakse tõenäoliselt kliendid koju tasuta.

Islandi vulkaanipurskest vallandunud tuhapilve tõttu on Eesti õhuruum alates reedest suletud ning Novatours soovitab klientidel jälgida reisikorraldaja ja Tallinna lennujaama kodulehekülgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles