SAS jätab kuni esmaspäevani ära pea kõik lennud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SASi lennukid Stockholmi Arlanda lennujaamas.
SASi lennukid Stockholmi Arlanda lennujaamas. Foto: SCANPIX

Skandinaavia lennufirma SAS teatas täna, et nädalavahetusel ei stardi ükski nende lend, välja arvatud käputäis riigisiseseid lende Põhja-Norras.


«SAS Scandinavian Airlines tahab oma kliente teavitada, et täna ega homme, 17. ja 18. aprillil ei toimu ühtki SASi lendu Taani, Norrasse ja Rootsi,» teatas ettevõte avalduses, lisades, et sama kehtib ka neist riikidest startima pidanud rahvusvaheliste ja riigisiseste lendude kohta.

«Ainus erand on mõned siselennud Põhja-Norras,» lisas SAS.

Üleeile tühistas lennufirma 635 ja eile 742 lendu, kuna peaaegu kogu õhuruum Põhjamaade kohal nagu ka mujal Euroopas on Islandi tuhapilve tõttu suletud, vahendas AFP.

SAS on keeldunud ütlemast, kui palju vulkaanipurse neile kahjumit on põhjustanud, ent Taani reisiportaali Boarding.dk teatel läheb see ettevõttele maksma 120 miljonit Taani krooni (250 miljonit Eesti krooni) päevas.

Ettevõte hoiatas eile, et võib olla sunnitud ajutiselt koondama kuni 2500 töötajat Norras, kui õhuruum endiselt suletuks jääb.

«Me ei saa lennata. Kogu meie lennupark on maal... Neil pole midagi teha,» ütles SASi pressiesindaja Elisabeth Manzy eile AFP-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles