Rootsi paneb õhuruumi kinni

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Informatsioonitabloo Šoti Edinburgh'i lennuväljal täna.
Informatsioonitabloo Šoti Edinburgh'i lennuväljal täna. Foto: SCANPIX

Rootsi õhuruum suletakse lendudeks täna kell 22 kohaliku aja järgi (kell 23 Eesti aja järgi), Finnairi andmetel paneb õhtul uksed kinni ka Helsingi Vantaa lennuväli.


Rootsis katkes täna varem lennuliiklus Karlstadi, Borlänge ja neist põhja pool asuvatel lennuväljadel. Selle põhjuseks on Islandilt pärit vulkaaniline tuhk.

Soome Finnairi andmetel sulgeb Helsingi-Vantaa lennuväli uksed täna õhtul kell 21, vahendas Kauppalehti Online. «Meie operatiivüksusest saadud informatsiooni järgi sulgeb Vantaa lennuväli uksed õhtuste uudiste ajal,» ütles klienditeeninduse direktor Timo Riihimäki.

Finnairi jättis täna ära 46 lendu kahesajast. Kui Helsingi-Vantaa lennuväli katkestab töö, jäävad homme ära kõik kakssada lendu.

Täna pärastlõunal töötasid lisaks Vantaale ka Tampere, Turu ja Pori lennuväljad. Lennuväljade operaatorfirma Finavia korraldab kel 17 kriisikoosoleku, kus arutatakse lennujaamade võimalikku sulgemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles