Soodsaimad reisisihtkohad on Praha, Lissabon ja Dublin

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Prahale.
Vaade Prahale. Foto: SCANPIX
Värske uuring leidis turistide seas populaarsete suurlinnade hinnataset võrreldes, et soodsaim koht kevadiseks kultuurireisiks on Tšehhimaa pealinn Praha.

Praha kõrval paistsid odavate hindadega silma ka Lissabon ja Dublin, kirjutab Telegraph.

Uuringus vaadeldi 15 linna hinnataset, võrreldes majutuse, muuseumipiletite, transpordi, restoranide, jookide ja muude turistidele vajalike teenuste ning kaupade hindu. Kõige kallimaks linnaks osutus New York, mille hinnatase ületas Prahat pea kolmekordselt.

Majutusteenuseid vahendava veebilehe Hotels.com andmeil on Praha hotellide hinnad viimastel kuudel märkimisväärselt vähenenud, kuna turistidevool on kokku kuivanud ja turule on tulnud uusi majutusasutusi.

Hotellihinnad olid kalleimad New Yorgis, transport aga Londonis. Inglismaa pealinnas maksab kahe päeva jooksul ühistranspordi kasutamist ja vaatamisväärsustega tutvumist võimaldav kaart turistile üle tuhande krooni, Prahas aga umbes 400 krooni.

Ka Dublinis ja Lissabonis kulub keskmisel turistil ligi poole vähem raha kui Pariisis või Roomas. Hotels.com’i teatel on Dublinis majutuse hinnad viimase aastaga 23 protsendi võrra odavnenud.

«Nüüd on Iirimaa pealinna külastamiseks suurepärane aeg, kuna sealsed hotellid pole aastaid nii soodsad olnud,» ütles Hotels.com’i esindaja Alison Couper. «Dublini hotellid pakuvad häid hindu ja allahindlusi, et majanduslanguses kliente ligi meelitada.»
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles