Millise firma lennukites on kõige lahedamalt ruumi?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahedalt jalaruumi on tavaliselt vaid äriklassi reisijatel.
Lahedalt jalaruumi on tavaliselt vaid äriklassi reisijatel. Foto: SCANPIX

Eriti pikemate lennureiside puhul sõltub mõnest sentimeetrist see, kui hästi reisija kohale saabudes end tunneb.

Lennureisi ajal tuleb pikka aega paigal istuda ning kindlasti on lahedalt ruumi vaid äri- ja esimeses klassis reisijatel, kirjutab Bild.  Kes aga varakult pileti soetab ja õige koha valib, võib ka turistiklassis mugavalt istuda.

Paljud lennufirmad lasevad juba pileti ostmise ajal endale istekoha valida. Rohkem jalaruumi on lennuki esiosas, aga ka avariiväljapääsude juures. Samas ei tohi varuväljapääsude juures istuda rasedad,  alla 12-aastased ja liikumispuudega reisijad.

Mõned lennufirmad pakuvad võimalust lisatasu eest broneerida nö XL-kohti. EasyJetiga lennates tuleb suurema jalaruumi eest maksta 15 eurot, Air Berlini lühikestel lendudel on XL-koha tasu 20 ja pikkadel reisidel 60 eurot.

Kes aga ruumikama istekoha võimaluse mööda lasi, peab leppima valitud lennufirma istekohaga rahul olema, kusjuures erinevus eri firmade istmete vahel on suur.

SeatGuru andmetel on lühikestel lendudel kõige kitsamad olud USA odavlennufirmal  Spirit, kus jalaruumi on napp 70 cm. Vaid kolm sentimeetrit enam on ruumi USA firma JetBlue lennukites. Ryanair, Lufthansa,Germanwings ja TuiFly kuuluvad 76,2 cm  keskmike sekka.

Pikamaalendude puhul on turistiklassis kõige rohkem jalaruumi United Airlinesi Boeingutes – pea 94 cm. Ka American Airlinesi, Delta Airlinesi, KLM, Singapore Airlinesi ja British Airlinesi lennukites on lahedamalt ruumi. Lufthansa lennukites jääb jalaruum 78,7 ja 81,3 cm vahele.

Kui mugav lendamine on, ei sõltu ainult jalaruumist, vaid ka istme laiusest. Tavaliselt on turistiklassi istmed 43 kuni 46 cm laiad, vaid üksikutel lennufirmad kasutavad suuremaid istmeid.  Üldiselt aga tasub lennates vältida keskmist istekohta, kus käetoed on ebamugavad ning kus on oht, et uinudes vajutakse naabrile peale.

Pea kõik lennufirmad pakuvad väga kogukatele inimestele võimalust endale lisakoht osta.

Kui palju jalaruumi on eri firmade lennukites

Pikamaalennud

United Airlines 94 cm

American Airlines: 88,9-94 cm

Emirate Airlines: 81,3 - 86,4 cm

Singapore Airlines: 81,3 - 86,4 cm

Korean Air: 81,3 - 86,3 cm

Air France: 81,3 cm

KLM: 78,7 - 88,9 cm

Delta Airlines 78,7 – 89 cm

British Airways: 78,7 - 86,4 cm

South African Airways: 78,7 - 85,1 cm

Alitalia: 78,7 - 81,3 cm

Lufthansa: 78,7 - 81,3 cm

China Airlines: 78, - 81,3

Qantas: 78,7

 Air Berlin: 76,2 cm


Jalaruum lühikestel lennureisidel

Germanwings 76,2 cm

Tuifly 76,2 cm

Ryanair 76,2 cm

Air Berlin 73,7 - 76,2 cm

Easyjet 73,7 cm
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles