Edelaraudtee paneb Maamessile käima erirongi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maamessile saab sel aastal mugavalt ka rongiga, kinnitab Edelaraudtee.
Maamessile saab sel aastal mugavalt ka rongiga, kinnitab Edelaraudtee. Foto: Mihkel Maripuu

Aastaid on Baltimaade suurimat põllumajandus- ja metsandusmessi korraldav AS Tartu Näitused olnud hädas parkimise korraldamisega, sest külastajad on saabunud lihtsalt nii palju. Sel aastal pakub messikeskus aga hoopis uut võimalust - üritusele saab sõita rongiga.


Tartu Näituste pressiesindaja Vabola Paavo innustab vähemasti Põhja-Eestist messile saabuvaid inimesi oma autosid koju jätma. Laupäeval, 24. aprillil sõidab Tallinnast Tartusse Maamessi kiirrong, mis peatub ka Tapal ja Jõgeval. Raudteejaamast messihallini toimetab huvilised buss ning õhtupoolikul viib buss taas raudteejaama ja rong edasi Tallinnasse.



Paavo lisas, et huvi Tartusse messile tulla on suur ning läbirääkimised Edelaraudtee juhtkonnaga läksid libedalt.



Messirong ise ei ole küll tasuta ning pilet Tartusse maksab sama palju, nagu kiirrongis ikka. Küll aga pääsevad rongiga tulijad messile poole hinnaga, kui nad hoiavad alles rongist ostetud pileti.



Edelaraudtee AS-i reisijateveo juht Margus Kehva kinnitas, et Tartu Näitustel 22-24 aprillil korraldatav Maamess on neile tõsine väljakutse.



«Kõigi huviliste kohale sõidutamine pole kerge ülesanne, aga üritame anda enda poolt parima. 23. ja 24. aprillil tellime Tallinnast saabuvatele hommikustele rongidele Tartu raudteejaama vastu bussid, mis toimetavad saabujad otse Tähtverre ning samuti toovad eribussid pärastlõunal külastajad tagasi raudteejaama, kus nad saavad istuda Tallinna suunas väljuvatele rongidele,» märkis Kehva.



Laupäeval, 24. aprilil väljub Balti jaamast messi puhuks käiku pandud erirong Tartusse kell 7.46 ning saabub Tartusse kell 10.15. Tagasiteed pealinna alustab messikiirrong Tartust kell 14.06 ning jõuab Balti jaama kell 16.29. Enne seda saab messikeskusest vaksalisse taas eribussiga.



Tartu Näituste juhatuse liige Margus Kikkul kinnitas, et erirongi käikupanekuga toetatakse rohelist mõtteviisi ja propageeritakse ühistranspordi aktiivsemat kasutamist. Arvestades, et üritusele võib saabuda kuni 30 000 messikülastajat, leevendab sõit rongiga natukenegi parkimisprobleeme ja lubab lahedamat liiklemist.



Möödunud sajandi 1930. aastatel olid messirongid Tallinna ja Tartu vahel hästi tuntud, kuid põllumajandusnäituste soikumisega hääbus ka see tava. Kas messirongide traditsioonile saab sel kevadel uus alus pandud, selgub esimese ühisprojekti tulemustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles