Kallas: tuleb toetada uusi liine, mitte konkreetselt Estonian Airi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Raigo Pajula

Euroopa Komisjoni transpordivoliniku Siim Kallase sõnul peaks riik lennunduse parandamiseks toetama uute liinide avamist, kuid mitte konkreetselt raha kohe Estonian Airile andma.

Kallas, kes täna Euroopa Liidu majas lahkelt ajakirjanike küsimustele vastas, ütles, et Brüsselis ollakse Tallinna-Brüsseli liini pärast suhteliselt pettunud. «Pärast otselendude avamist on ühendus halvemaks läinud. Lende jääb vähemaks ja väga tihti tühistatakse,» lausus transpordivolinik.

Kallas lisas, et äärealadel ei olegi muud võimalust, kui et riik peaks panustama uute liinide avamisse, kuid samas ei kujuta ta ette, kust valitsus praegu selleks raha saaks võtta.

Nii, nagu toimib Riia lennujaam, toetades Air Balticut madalamate lennujaamatasudega, Kallase sõnul toimida ei saa. «Üks võimalus on, et kuulutatakse välja konkurss mingi konkreetse liini avamiseks, mitte nii, et riigi abi antakse Estonian Airile,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles