Toptours tühistab järgmised kaks lendu Madeirale

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madeira.
Madeira. Foto: Margus Mets

Reisikorraldaja Toptoursi teatel on Eesti reisijad Madeiral terved ja katastroofipiirkonnas on olukord stabiliseerumas, kuid sellest hoolimata tühistab firma igaks juhuks oma 26. veebruari ja 5. märtsi lennud saarele.

Nendeks kuupäevadeks broneeritud reiside asemel pakub Toptours teisi sihtkohti või võimalust muuta Madeira reisi kuupäeva samas rahalises väärtuses. Järgmine reis toimub algusega 12. märtsil. 

Praegu Madeiral viibiv turismigrupp saabub firma tegevjuhi asetäitja Katri Kaupmehe sõnul Eestisse selle laupäeva, 27. veebruari hommikul. «Põhimõtteliselt loomulikult me tuleme igatpidi vastu ja organiseerime vajadusel, kui inimesed tahavad varem ära tulla, aga praegu pole ükski klient avaldanud soovi, et nad tahaksid lähipäevil ära tulla,» ütles Kaupmees.

Madeiral viibiva Toptoursi tegevjuhi Khaled Ibrahimi kinnitusel on olukord stabiliseerumas -  teed kuivamas, päike paistab ja inimesed jalutavad rannapromenaadil.

Madeira võimude praegustel andmetel on väikestes mägikülades hukkunud 42 inimest, kes kõik olid kohalikud elanikud. Kannatanute hulgas turiste ei ole ning hotellipiirkonnad katastroofis kannatada ei saanud.

Madeiral toimuvad ulatuslikud pääste- ja korrastusaktsioonid eesmärgiga kahjud võimalikult kiiresti likvideerida. Sellise ulatusega looduskatastroofi polnud Madeiral esinenud aastaid.

Toptours annetab kuni hooaja lõpuni iga Madeira reisi broneeringu pealt 50 krooni oma kodu ja lähedased kaotanud madeiralaste abistamiseks. Lisaks plaanib Toptours teha eraldi pangakonto, mis oleks avatud kõigile, kes soovivad katastroofipiirkonnas kannatanuid abistada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles