Telesaade: Air Baltic siiski loobub Iraani lendamast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AirBaltic heidab Tartu lennujaamale ette ka seda, et lennutornis pole alati inimesi olnud.
AirBaltic heidab Tartu lennujaamale ette ka seda, et lennutornis pole alati inimesi olnud. Foto: SCANPIX Baltics.

Läti lennufirma Air Baltic sunniti poliitilistel põhjustel loobuma oma kavast alustada juunis Riiast otselende Teherani, teatas eile Läti telekanali LNT saade «TOP 10».


Lennufirma teatas kahe nädala eest, et hakkab alates 8. juunist kolm korda nädalas Iraani pealinna lendama, kuna Ida-Euroopas, SRÜ maades ja Skandinaavias olevat selle vastu piisavalt huvi, vahendas LETA. Selle, et lennud ka reaalselt toimuda saaksid, pidid heaks kiitma ka valitsus ja seim.

Läti peaminister Valdis Dombrovskis ja välisminister Maris Riekstinš rääkisid aga Air Balticu presidendile Berthold Flickile, et Riia-Teherani vaheline lennuliiklus valmistaks Lätile mitmeid probleeme ning hoiatasid, et ka lennufirma ise satuks raskustesse, kui Iraani vastu kavandatud sanktsioonid jõustuvad.

Telesaade teatas usaldusväärsetele allikatele viidates, et Teherani lendude küsimuses mängis tähtsat rolli USA saatkond Lätis. Saatkonna esindajad ei vastanud otseselt, kas nad seda tõesti Läti valitsusega arutasid, küll aga viitasid Iraanist lähtuvale ohule ning kiitsid Läti praegust välispoliitikat Iraani suunal.

Air Baltic on hiljuti teatanud, et alustab lende Jordaania pealinna Ammani ja Beiruti Liibanonis. «TOP 10» väitel saab varsti lõunanaabrite pealinnast lennata ka Kairosse, Bagdadi ja Kuveiti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles