Reisijad annavad riigile oma käikudest sagedamini teada

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisreisile minnes tasub end välisministeeriumi kodulehel registreerida, et õnnetuse korral teaks riik, kust teid otsida. Pildil üleujutatud Madeira pealinn Funchal.
Välisreisile minnes tasub end välisministeeriumi kodulehel registreerida, et õnnetuse korral teaks riik, kust teid otsida. Pildil üleujutatud Madeira pealinn Funchal. Foto: AP / Scanpix

Igal aastal lisandub neid inimesi, kes enne reisile minekut registreerivad oma välismaal viibimise välisministeeriumi kodulehel.


Välisministeeriumi konsulaarosakonna peadirektori Lauri Bambuse selgitusel aitab see muu hulgas vajadusel kiiresti ühendust võtta inimestega, kes välismaal mõnda õnnetusse või katastroofipiirkonda satuvad, vahendab

ERR Uudised

.

Samas tõdes Bambus, et mitte alati ei anta oma reisidest teada, kuna inimestel on vahel kartus, et äkki keegi jälgib teda ja vaatab, kus ta kõnnib, reisib ja sõidab.

«Tegelikult on nii, et neid andmeid, mis inimesed enda kohta teatavad, kasutatakse ainult nendel juhtudel ja sel perioodil, kui mingi tõeline pahandus, õnnetus või looduskatastroof on juhtunud,» kinnitas Bambus.

Reiside registreerimise teema kerkis üles Madeirat tabanud üleujutuste tõttu. Välisministeeriumile teadaolevalt ei ole Eesti elanikud Madeirat tabanud tormides ja tulvades kannatada saanud.

Laupäeval Portugalile kuuluvat Madeira saart tabanud tormis ja üleujutustes on hukkunud ligi 40 inimest, vigastatuid on üle saja, teatasid võimud pühapäeval. Tormiohvrite arv võib tõusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles