Eestlased Madeira tulvades teadaolevalt viga ei saanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madeira jäi mudalaviinide alla.
Madeira jäi mudalaviinide alla. Foto: AP / Scanpix

Välisministeeriumile teadaolevalt ei ole Eesti elanikud Madeirat tabanud tormides ja tulvades kannatada saanud.

Välisministeeriumi pressiesindaja Kersti Luha ütles BNSile, et ministeerium on teadlik reisikorraldaja Toptoursi vahendusel Madeiral viibivatest Eesti turistidest, kuid nemad ei ole viga saanud.

«Oleme olnud ühelduses reisikorraldajaga, kes kinnitas, et Eesti turistide hotellid ei asu tulvapiirkonnas,» lausus Luha. Eesti turismigrupp saabus Madeirale reedel.

Ta lisas, et väliministeerium ei ole saanud teateid teiste Madeiral viibiivate eestlaste kohta, samuti ei ole keegi abi saamiseks ei ministeeriumi ega ka Eesti välisesindustega ühendust võtnud.

Eestist korradab Madeirale reise ka Horizon Travel, kes pole tänavu veel reisidega alustanud. Horizon Traveli tegevjuhi Cinzia Siigi sõnul on turiste saarel praegu suhteliselt vähe, sest Madeira turismi kõrghooaeg pole veel kätte jõudnud. Horizon Travel on selle hooaja esimese reisi Madeirale plaaninud märtsi keskel, mil alustab ka enamik Skandinaavia reisikorraldajaid.

«Samas on Madeiral teadaolevalt hetkel siiski vähemalt üks Eesti turismigrupp, mis saabus sinna teise Eesti reisikorraldaja, Toptoursi lennuga reedel,» märkis ta.

«Oleme rääkinud oma kohapealsete esindajatega, kelle sõnul on olukord ka täna veel küllaltki tõsine, sest vihm jätkub ja võib tuua kaasa uusi mudalaviine. Kõige rohkem kahjustusi on saanud pealinn Funchal, kus asub ka enamik hotelle ehk siis põhiline turismipiirkond,» lausus Siig.

Laupäeval Portugalile kuuluvat Madeira saart tabanud tormis ja üleujutustes on hukkunud vähemalt 38 inimest, vigastatuid on üle saja, teatasid võimud pühapäeval. Tormiohvrite arv tõuseb tõenäoliselt veelgi.

«Praeguse seisuga on kinnitust leidnud 38 inimese hukkumine, kuid see arv pole päris kindlasti lõplik,» ütles regionaalvalitsuse sotsiaalminister Francisco Ramos.

Tormi tõttu kaotas kodu umbes 250 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles