Nõuded Reisima.neti vastu kipuvad tagatist ületama

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tarbijakaitseametile on tänaseks laekunud ligi 30 avaldust reisist ilma jäänud Digistar Group ehk Reisima.neti klientidelt ning tagasinõutav kogusumma kipub 200 000 krooni suurust tagatist juba ületama.


Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete juht Hanna Turetski ütles Tarbija24.ee'le, et kui eilseks oli laekunud 17 avaldust, siis täna hommikuks oli lisandunud veel üheksa.

Samas pole kõigi tänaste avalduste puhul veel kindel, kas kannatanutel on alles kõik vajalikud dokumendid. Siiski märkis Turetski, et kogusumma ületab tõenäoliselt reisifirma tagatist - avaldusi kogutakse aga 5. märtsini ehk veel tervelt kaks nädalat.

Turetski sõnul on amet pöördunud kindlustusfirma poole tagatise avamiseks klientide nõuete rahuldamiseks. Kui 5. märtsiks on kõik nõuded kogutud, tagatis avatakse. Kui summa on suurem, läheb tagatis proportsionaalsuse põhimõttel kõikide vahel jagamisele. Ülejäänud raha kättesaamiseks peab siis juba ilmselt pöörduma kohtusse.

Eile pöördus tarbijakaitseamet ka politsei poole, kahtlustades reisifirmat seoses reisipakettide müümisega turismimessil kelmuses, kuna firma oli selleks ajaks teadlik oma makseraskustest.

Turetski ütles, et tarbijakaitseamet sai esimese kaebuse Reisima.neti kohta kuu enne 12.-14. veebruarini toimunud Touresti algust, kuid selle põhjal ei olnud võimalik firma messil osalemist takistada, sest kaebuse sisu tuli kõigepealt põhjalikult uurida.

Küll aga nõustus firma reisimessil tarbijakaitse survele järele andes ise esmaspäeval oma makseraskusi tunnistama ja kirjutama avalduse tegevuse lõpetamise kohta. «Kui nad ei oleks seda teinud, siis oleks pidanud ootama näiteks nende likvideerimist ja pankrotti,» tõdes Turetski.

Esmaspäevast alates ei tohi Reisima.net enam reise müüa, kuid Turetski sõnul ei saa selles päris kindel olla, et nad seda teinud ei ole. «Ma ei julge seda 100 protsenti väita, sest ühe inimese puhul on kerge kahtlus, et äkki on 15. kuupäeval veel müüdud,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles