Turismimessi avapäeval väga võimsaid pakkumisi ei olnud

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tourest
Tourest Foto: Peeter Langovits

Messi esimesel päeval kohtas inimeste hulgas nii odavate pakkumiste otsijaid, kindlaid reisihuvilisi kui ka niisama uudistajaid.

Täna avapaugu saanud kolmepäevasel turismimessil Tourest 2010 olid kohal kõik suuremad ja väiksemad reisiteenuseid pakkuvad firmad ja välisriikide esindajad.


Lisaks neile olid oma esindustega kohale tulnud ka erinevad Eesti väiketootjad, kes pakkusid omavalmistatud juuste ja vorste ning tarbijakaitseamet, kes jagas infot reisija õiguste kohta.

Avapäeva esimestel tundidel mahtus kolme saali veel vabalt liikuma, kuid vaadates autoderivi, mis messikeskuse poole pärastlõunal vuras, võis arvata, et messi saadab samasugune edu kui varasematel aastatel.

Messikülastajate hulgas oli märgata nii lihtsalt uudistama tulnuid kui ka kindla ostusooviga inimesi, kel juba puhkusepaikki välja mõeldud.

E24ga rääkinud inimeste sõnul neile mingisuguseid väga üllatavaid pakkumisi silma ei jäänud ja hinnatase jäi möödunud aastaga samale tasemele.
«Hinnad on normaalsed ja võib-olla tunduvad natukene odavamad kui muidu,» ütles reisihuviline Ille-Mai Eljaste.

Samas võis leida ka pakkumisi Bulgaariasse ja Hurghadasse alghinnaga 3500 krooni, mis messivälisel ajal jäävad viimase hetke pakkumistega samale hinnatasemele.
Üllatavat siiski midagi ei olnud, sest hinnatase jäi inimestele juba harjumuspäraste kaubanduskeskuste sooduskampaaniate raames müüdavate odavate bussi- ja laevapiletite ning reiside omaga samale.

Tänavu esimest korda turismimessile oma väljapanekuga tulnud tarbijakaitseameti avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski sõnul jagavad nemad infot selle kohta, kuidas reisida. «Tutvustame inimestele nende õigusi ja senine huvi meie vastu on olnud väga suur,» ütles Turetski.

Oma väljapanekuga oli messile tulnud ka tolliamet, kes näitas huvilistele konfiskeeritud esemeid ja jagas infot selle kohta, mida reisile kaasa võtta ja mida mitte.

Esimest korda olid tänavu messil oma esindustega ka Iisrael ja Jaapan.
Inimeste huvi pälvisid enam siiski suuremad reisiettevõtted ja Eesti saalis oma tooteid maitsta pakkunud väikefirmad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles